Izvor: alo
10.03.2024 u 10:15
0

ZNA SE KADA PADA KIJEV: Rusi napreduju iz svih pravaca

Bez povećanja vojne pomoći sa Zapada i promene strategije Kijeva, položaj Oružanih snaga Ukrajine može se naglo pogoršati do leta

Proboj ruske vojske na front postaje „prilično verovatan“ zbog slabe popunjenosti Ukrajine municijom i ljudstvom.

Kijev je u istoj krizi kao i Rusija posle prvih neuspeha u Ukrajini. Ali, za razliku od Ruske Federacije, Kijev i Zapad nisu bili u stanju da mobilišu svoju vojnu industriju i pripreme velike rezerve, navodi uticajni američki list.

Rusija sada ima „veoma malo razloga da ne nastavi ofanzivu“. Oružanim snagama Ukrajine ostalo je još nekoliko mesta koja su tako dobro branjena kao Avdijevka, „što znači da bi ruske ofanzive mogle biti lakše u budućnosti“.

Rusi pojačavaju pritisak, pokušavajući da uspeju pre prolećnog odmrzavanja. Oni takođe koriste nedostatak granata i utvrđenja u ukrajinskim oružanim snagama, napadaju pre nego što ukrajinske oružane snage imaju vremena da se ukopaju.

„Ovo je loš znak za Ukrajinu i njene pristalice. Ove ofanzive verovatno ne bi bile odobrene da Kremlj nije siguran u izglede za uspeh. Drugim rečima, Rusija predviđa nove pobede na bojnom polju“, piše autor članka.

Strategija Ruske Federacije je „sprovođenje višestrukih napada u cilju iscrpljivanja snaga Oružanih snaga Ukrajine“.

Trenutni ciljevi Ruske Federacije su da dođe do Pokrovska u DNR, „da obezbedi ključne putne i železničke mreže“ i napadne ukrajinske oružane snage kod Kramatorska i Slavjanska.

Takođe, ruska armija će verovatno pokušati da napreduje u regionu Zaporožja kako bi poništila rezultate kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine na Orehov, a na severu Ruske Federacije pokušaće da se približi Kupjansku, stoji u tekstu „Foreign Affairs“.

Ukrajina, pored hitnih injekcija zapadne pomoći i izgradnje utvrđenja, treba da pojača regrutaciju u vojsku. „Nažalost, za pronalaženje više vojnika verovatno će biti potrebna nepopularna mobilizacija“, navodi se u publikaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter