Izvor:
20.01.2019 u 11:31
0

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Verski turizam i vinarija su glavni izvori prihoda u Rekovcu!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo predsednika Opštine Rekovac – Aleksandra Đorđevića.

Možemo li reći da je Rekovac jedno od najlepših opština u Srbiji, ali i najmanja po broju stanovnika?

– Lepo ste rekli, opština Rekovac je mala opština u centralnom delu Srbija, po poslednjem popisu ima 11 000stanovnika, 32 sela, 365 km2 površine, ali višedecenijski problem je odlazak mladih iz opštine. Levač je dobio naziv po tome što liči na levak, mi se ponosimo poljoprivredom i turizmom i na tome zasnivamo razvoj. U Rekovcu je postojala ispostava velika fabrika kablova, ali nakon gašenja fabrike mnogi ljudi su ostali bez posla i to je bio veliki udarac za naše stanovnika. Ostatak mladosti koja je ostala nam je nada. Mi imamo nadarene mlade ljude, imaju želju i sposobnost da urade mnoge stvari za nas. Idemo na turizam, verski turizam i vinarija su glavni izvori, imamo prelepe manastire i vinarije. Kada se poveže sa prirodnom lepotom to postaje kompletna priča. Privatne vinarije se razvijaju u najveće i nudimo ukusna vina – rekao je Aleksandar Đorđević.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter