Izvor: BSC Happy
26.06.2023 u 21:46
0

ALJOŠA MILENKOVIĆ U „ĆIRILICI“: „RUSKA VOJSKA nije pružala otpor VAGNERU“

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY (21.00) razgovaramo sa vrsnim stručnjacima, ovog ponedeljka su to: Bojan Dimitrijević, Zoran Ćirjaković, Slobodan Samardžija, Nikola Vrzić i Aljoša Milenković. Tema večerašnje emisjie "Ćirilica" je "Srbija u tesnim cipelama".

Aljoša Milenković ističe da ruska vojska nije pružala otpor Vagneru

– Rekao sam da unutar ruskog društva postoje ogromne podele, između prozapadnih elita i naroda. Po unutrašnjosti Rusije se to može osetiti. Patriotski duh je izuteno jak, sem u većim gradovima. Masovni pokušaj bežanije iz Moskve kada se desilo ovo sa Vagnerom. Karte iz Moskve su poskupele u roku od par sati po 70 puta. Karte su se prodavale od 12 do 15 hiljada dolara. Bukvalno kako sam došao ovde posle toga se počelo sve to dešavati. Da li je puč ili nije puč. Koliko sam ja uspeo da vidim, ovi (Vagner) ni u jednom trenutku nisu hteli da skinu vladara. A ako nećeš da skineš vladara, gde je onda tu puč? Kada je krenuo Prigožin postojala su tri scenarija; Opcija 3 je ovo što se sada desilo, najgora koja je izabrana; da se svedu ljudske žrtve na minimum. Ruska vojska generalno odbijala da pruža bilo kakva otpor Vagneru na putu ka Moskvi. Sakupila se gomila vojnika, cirkulisali su snimci regularnih vojnika, koji su rekli da će se skloniti sa strane. Avijacija je bombardovala Vagner navodno, to još nisam video. Najjače borbe su bile kod Voronježa. Iznad Lipecka je oboren Iljušin-22, nastavili su dalje, došli na oko 200 kilometara od Moskve. Ruska vojska naparavila glavnu liniju odbrane kod Serphuhova, na 90 kilometara od Moskve, gde je trebalo čeono da se sukobe sa Vagnerom. Kadirov je rekao da ne namerava da se sukobljava sa Vagnerom – kaže Milenković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter