Izvor: BSC Happy
26.06.2023 u 22:02
0

NIKOLA VRZIĆ U „ĆIRILICI“: „CNN je kukao što nije bilo više krvi“

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY (21.00) razgovaramo sa vrsnim stručnjacima, ovog ponedeljka su to: Bojan Dimitrijević, Zoran Ćirjaković, Slobodan Samardžija, Nikola Vrzić i Aljoša Milenković. Tema večerašnje emisjie "Ćirilica" je "Srbija u tesnim cipelama".

Nikola Vrzić kaže da je pobuna bila ozbiljan problem za Rusiju, ali su posledice neprimetne 

– Rusi su ovo definisali kao oružanu pubunu. Ono gde je krenulo da ključa je zahtev Ministarstva odbrane da pripadnici svih jedinica potpišu ugovore sa Ministarstvom odbrane. Potpisivanje ugovora su ključne reči. Prigožin je to odbio, rezultat je da Vagenrovci potpisuju. Vidimo Šojgua danas da obilazi jedinice. Putin je u startu, počev od Kadirova dobio eksplicitnu podršku. Činjenica jeste da postoji već javni uskob između Prigožina i Šojgua. Činjenica je da su svi faktori ruskog društva, od Kadirova do Patrijarha, svi su pružili nedvosmislenu podršku Putinu. Kada se pogledaju snimci… pripadnici Vagnera su takođe Rusi. Oni su ratni drugovi. Niko tu nije želeo da izazove bratoubilački rat. Nije bilo nikakvog napredovanja pod borbom, u pozadinu su se dogovorili. Kakvo zauzimanje Moskve? CNN kukako kako nije bilo krvi. Da li je bilo neke, verovatno jeste. Toliko lažnih snimaka, pokrenut je i informatički rat. Pričalo se da se puca u Moskvi. U jednom trenutku je bačen topovski udar u Rostovu na Donu, oni kažu bačena bomba, krenulo je. Veliko je tu pitanje šta se tačno izdogađalo. Uslovi ovog mira su oni koje je izdiktirala ruska država. Sve ovo što se dešavalo nije ostavilo posledicu na frontu. Ukrajinci nisu ništa uradili. Rusko društvo je demonstriralo visok stepen unutrašnje kohezije. Nisu za Prigožinom krenuli, nije dobio podršku sa strane. Ovo je zaista bilo minimalno prolivanje krvi. Vojska je mogla da ih izbombarduje. Sve je ovo – „tresla se gora, rodio se miš“ – smatra Vrzić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter