Izvor: BSC happy portal
01.05.2023 u 22:20
3

SRĐAN PERIŠIĆ U „ĆIRILICI“: „Američkoj geopolitici ne odgovara nikakva jedinstvena srpska država na Balkanu…“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

Večerašnja emisija „Ćirilica“ autora i voditelja Milomira Marića obara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci, a današnja tema ima simboličan naziv „Srbija se predavati neće“.

Srđan Perišić – politikolog, prof. dr gepolitike i međunarodnih odnosa je tokom medijskog istupanja na Hepi televiziji govorio o pisanjima jednog sarajevskog lista kako „Amerikanci prave veliku Srbiju jer to nisu mogli da naprave ni Rusi, ni Srbi, ali i tome kako se menja američka politika“.

  • Ne verujem u te priče. Nisu oni toliko uplašeni, koliko je jedna i druga opcija u Sarajevu takmiči koja će se više dodvoriti Vašingtonu. Pre tri godine amerikanci su odlučili da više ne mogu sa Milom Đukanovićem, da je istrošen, ali su za taj period tražili ko će ga zameniti, a nastaviti tu spoljnu politiku, američku politiku u Podgorici. Videli smo ove poslednje izbore, videćemo i kako će to dalje ići. Tako je i u Sarajevu, pustili su niz vodu i Bakira Izetbegovića. Amerikanci su kauboji, ako ne mogu direktno da sruše nekoga, onda će oni tražiti neke druge modalitete, primiriće se sve do sledećeg pogodnog momenta. Izetbegović se do poslednjeg momenta udvarao Vašingtonu, ne bili on taj koji će i dalje da sprovodi američku politiku u Bosni i Hercegovini, odnosno na Balkanu. Oni su ga pustili niz vodu, zato stoje natpisi u novinama koje ste čitali. Dolaze iz tog kruga. Nikada nisu do kraja stajali iza onoga koga su podržavali. To je alfa i omega američke spoljne politike. Toga moramo biti svesni i ovde na Balkanu. Američkoj geopolitici ne odgovara nikakva jedinstvena srpska država na Balkanu koja će obuhvatiti sve srpske oblasti. Amerikacni i Britanci nemaju prijatelje, već stalne interese. Srbi zauzimaju centralni prostor na Balkanu, mi nismo narod zapadnog Balkana, nego centralni Balkanski narod, jedan kopneni narod, sa razvijenom kolektivnom, istorijskom svešću. – rekao je između ostalog Perišić na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “SRĐAN PERIŠIĆ U „ĆIRILICI“: „Američkoj geopolitici ne odgovara nikakva jedinstvena srpska država na Balkanu…“”

  1. Dokle mislite da dovodite u studio kao publiku ove babe koje spavaju u krupnom kadru dok gosti govore o zaista važnim temama? Neverovatno,ovo je već ne znam koji put da ovo gledam ..

    0
    0
    Odgovori
  2. Dobra emisija , dobri gosti , nesto razmisljma kada bih nasla decka kao sto je, ne nego sto bih volela da nadjem decka kao sto je gospodin profesor Slavenko T., tako smiren iako mu Maric skace samo sto mu ne upadne i fizicki u usta , tako je pametan, kao i svi ostali sinoc u emisiji , ja bih samo slusala, slusala, slusala sirom otvorenih ociju , pa malo neke pitice krompiruse , pa bih opet slusala, slusala , njega naravno , pa malo neki dzin tonik, pa malo muzikice pa opet slusala , slusala , pameti nikada dosta , sinoc su se mogli izvuci i neki zakljuci a pogotovu je bilo korisno ako su ih sinoc slusali politicari bilo nasi bilo Americki ili Engleski da , da cak i za njihove politicare , bilo da su bivsi ili sadasnji a pogotovu sadasnji i nasi i njihovi.
    Bila je dobra emisja i kod gospojce Jovane u Posle rucka i to poslednje tri , bas dobre .
    Drago mi je da se pojavila moja „poslovna pratnja “ na internetu u vidu ova donja dva komentara , to je inace progoniteljka moja .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter