Izvor:
02.02.2019 u 10:40
0

GRADONAČELNIK OPŠTINE DESPOTOVAC U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Despotovac će biti među prvima u Srbiji koji će imati toplanu na biomasu!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem, i nezaboravan kutak Nade Blam, koji se brinu za naše gledaoce, ugostili smo Nikolu Nikolića – gradonačelnika opštine Despotovac.

Despot Stefan Lazarević organizovao je Bogradg kao rezervnu varijantu, a svako dešavanje u srednjovekovnoj Srbiji odigravalo se u Despotovcu? Šta se dešava sada u Despotovcu? Vaša opština poznata je po rudnicima?

– Despotovac je poznat po rudasrtvu, kao što ste rekli, kod nas je podneblje mrkog uglja za eksplataciju, najkvalitetniji ugalj koji se proizvodi u Srbiji. Velikih problema imamo sa raseljavanjem stanovništva, kao i drugi manji gradovi, nama je cilja da ih vratimo pa kroz razne programe stimulišemo, dajemo povoljnosti i subvencije za poljoprivredu i rađanje dece, pokušavamo na taj način da zaustavamo odlazak stanovnika.

– Infrastruktura u Despotovcu je razvijena, ove godine imamo dosta radova, veliki su radovi u Tehničkoj školi, kompletna rekonstrukcija, kao i izgradnja toplana na biomasu, na drvenosečku, i bićemo među prvima u Srbiji. Pred Novu godinu otvorena je fabrika "Jumka" zbog koje je šezdeset žena našlo posao, sada one rade za vojnu industriju. U budžetu iz grada Despotovca pomažemo poljoprivrednicima sa 15 miliona, najviše pomažemo u našoj okolini. Osim rudarstva koje je najizraženija grana, pravimo napretke u polju poljoprivrede i turizma i zato ulažemo toliko u te dve oblasti – rekao je gradonačelnik Nikola Nikolić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter