Izvor: BSC HAPPY
17.04.2023 u 22:00
0

PREDRAG ĐURĐEV U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Prvi ustav Titove Jugoslavije bio je prepisani ustav Sovjetskog Saveza“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

Večerašnja emisija „Ćirilica“ autora i voditelja Milomira Marića obara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci, a današnja tema glasi „Srbija se saginjati neće“. 

BRANKO VLAHOVIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: „Rat nikome nije doneo sreću, ni Rusima, ni Ukrajincima“

Predrag Đurđev bio je takođe jedan od gostiju popularne emisije koji je između ostalog rekao i sledeće:

  • U svim etapama u stvranju novog srpskog poretka, gde god da su se Srbi našli kao da nas je NATO pronašao. Kada su Srbi graničari u 18. veku nezadovoljni svoji statusom zbog ukidanja brojnih privilegija koje su tada postigli sa Evropom, odnosno sa Hazburškom carevinom, rešili su da potraže spas na dalekom Istoku, zboo čega su napustili naše potisje, što je bilo loše za nas, jer se kasnije na njihove posede naseljavaju Mađari. Oni odlaze i formiranju te granice prema Tatarima, prema Krimu, i formiraju ono što će kasnije biti ta nova Rusija, i to će biti još jedan veliki doprinos koji su Srbi dali za izgradnju moderne Rusije. Priča o Rusima i Srbima u Jugoslaviji je ista, prvi Ustav Titove Jugoslavije bio je prepisani ustav Sovjetskog Saveza, tako da rešavanje nacionalnih pitanja je bilo sa onim što je ostavio Lenjin, a on je jasno napisao da nacija ugnjetavača mora da se stavi u položaj ugnjetavane nacije kako bi se ostvarila nacionalna kohezija, što u prevodu znači Rusi su tlačili sve u ruskom carstvu, e sada oni moraju biti tlačeni kako bi se postigla nacionalna kehezija u Sovjetskom Savezu, u prevodu kada to prebacimo na srpsku realnost, iako Srbi nikoga nisu tlačili, dali su dve države, dali su slobodu da bi se napravila neka ideja nezavisnog Balkana, e onda su Srbi stavljeni u taj položaj u kojem su bili carski Rusi, a to je da budu tlačeni, da budu razbijeni na brojne Republike, da im se ukinu mnoga prava, i što možemo videti po rezultatima, da su nastale neke nove nacije u okviru Jugoslavije, da su neke stare nacije ostvarile maksimalno svoju nacionalnu koheziju, maksimalno svoju teritorijalnu ekspanziju, a nam jeste ostalo da prebiramo po svojoj staroj prošlosti i da se sećamo gde smo nekad bili, kazao je gospodin Đurđev.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter