Izvor:
09.11.2016 u 04:24
0

Premijer Vučić o aferama koje tresu Srbiju: Evo dokle se stiglo sa slučajem Jajinci, koliko smo ugroženi od stranih službi, ko je iznosio podatke…(video)

Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i na Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku, izjavio je premijer Aleksandar Vučić. On kaže da nema dokaza o atentatu i da će nadležni organi detaljnije govoriti ko je koliko novca dobio i na koji način.

Premijer Vučić kaže da ne veruje da američke službe i ambasada SAD imaju veze sa njegovom bezbednošću, kao što tvrdi ministar Vulin.

– Ostalo što je Vulin naveo bilo je tačno – slika sa Lidijom Udovički, uzimanje operativnih podataka i „Savamala demolišn tim“ u ambasadi SAD…Ne volim da "kukam o tom pitanju" važno mi je da mi porodica bude zaštićena. Na ulici sam odrastao, sad da izigravam pod stare dane mangupa i da glumim heroja – ne pada mi na pamet. Kada sam govorio o Crnoj Gori, govorio sam istinu, svidelo se nekom ili ne. Srušili bi se mnogi snovi mnogih ljudi. Govorim i o mehanizmu i o ljudima i o mnogo čemu. Bolje da dalje ne govorim.

Vučić kaže da je tačno da mu je brat Andrej slaba tačka, te da veruje da dobar deo onih koji ga napadaju „igra na tu kartu“. Govoreći o pripadniku UKP-a koji je stranim službama odavao informacije, premijer kaže da zna ime tog agenta, ali i da zna ime agenta strane službe koji je uzimao podatke.
– Neću da govorim o imenima, ali da mogu da se složim s ocenom da stranci imaju svoje agente u srcu policije i politike. Upravo zato se svom žestinom borim za nezavisnu i suverenu Srbiju. Špijuni neće upravljati ovom zemljom. Za izmišljanje priča oko Savamale do sada je dato šest miliona evra raznim nevladinim organizacijama. Svojim očima sam video šta je spremano za Crnu Goru. Mogu da potvrdim građanima Srbije da su pripremane teške stvari.

Srbiji je, kaže, NATO važan jer je dao garancije za zaštitu građana na Kosovu i Metohiji. Komentarišući saradnju sa vojskama, Srbija kaže želi da unapređuje vojno-tehničku saradnju. Govoreći o odnosima sa Moskvom, premijer kaže…

– Naša politika je takva da imamo dobre odnose sa Amerikom, sa Rusijom i da budemo na evropskom putu… U prvom redu su interesi Srbije… Nama je Evropska Unija od suštinskog značaja, mogu ja na njih da se durim koliko hoću. Mi treba da pokažemo da pripadamo tom društvu.

Govoreći o ekonomiji, premijer kaže da je stanje javnih finansija najbolje u istoriji i da je namera da se nezaposlenost spusti na prosek EU, ispod 12 odsto.

HappyTv.rs
Foto: twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter