Izvor:
22.12.2019 u 17:37
0

VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA U HRVATSKOJ: Izlaznost znatno veća nego na prethodnim izborima!

Građani Hrvatske biraju novog predsednika. Prema najnovijem popisu glasačkog tela, pravo glasa ima 3 miliona 854 hiljade i 747 građana, a svi oni će imati priliku da u Hrvatskoj ili u dijaspori glasaju za nekog od 11 kandidata koji će u narednih 5 godina predvoditi Hrvatsku. Na neka od ukupno 6409 glasačkih mesta, od kojih su 124 u inostranstvu. Izlaznost je znatno veća nego na prethodnim izborima, pokazuju zvanični rezultati državne izborne komisije Hrvatske.

Veliko interesovanje građana za predsedničke izbore državna izborna komisija Hrvatske zabeležila je već u prepodnevnim časovaima. Prema rezultatima obrađenim do 11 časova i 30 minuta, na ove izbore je izašlo čak 100 hiljada građana više u odnosu na isti perido pre pet godina. Izlaznost je velika u samoj Hrvatskoj kao i u Bosni i Hercegovini. Mediji prenose da su sva biračka mesta otvorena na vreme osim u Mostaru gde se navodno predsednik izborne komisije uspavao što je izazvalo bes građana i kašnjenje od oko 20 minuta.

U Hrvatskoj, među prvima na biralištima bili su političari i predsednički kandidati. Državna izborna komisija upozorila je tokom dana izborni štab kandidata Miroslava Škora zbog potencijalnog kršnjea izborne tišine jer su na fejsbuk stranici “domovina” objavljene fotografije posmatrača iz njegovog tima u Sidneju kako se hvale rezultatima glsanja u Australiji.

A građani Hrvatske koji žive u Srbiji mogli su da glasaju u konzularnim predstavništima u Beogradu i Subotici. Kako za Telemaster kažu iz glasačkg odbora, koji je u prestonici bio lociran u zgradi Jugoslovenskog rečnog brodarstva, odziv građana je dobar i ništa manji u odnosu na prethodne izbore.

U našoj zemlji oko 30.000 građana sa dvojnim državljanstvom ima pravo glsa na hrvatskim predsedničkim izborima. Čelnici hrvatske zajednice u Srbiji pozvali su glasače da u što većem broju izađu na birališta i iskoriste zakonsko pravo da glasaju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter