Izvor: BSC Happy
26.07.2023 u 09:47
0

VOJISLAV ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „HRVATI su izvorno PLEMENIT NAROD, njihova država NE POSTOJI od 10. veka“

Gost najgledanijeg jutra u Srbiji je prof. dr VOJISLAV ŠEŠELJ, lider Srpske radikalne stranke.

Vojislav Šešelj je pojasnio kako su se sistematski zataškavali zločini nad Srbima 

Komunistički-titoistički režim je bio antisrpski i napakostio je srpskom narodu. Podelio Jugoslaviju na 6 jedinica, kasnije na 8. Tito je izmislio 3 nove nacije – muslimansku; Srbi islamske veroispovesti. Stvorio uslove za građanski rat na verskoj osnovi. Izmislio je crnogorsku naciju – iskoristo crnogorske ustaše. Makedonska nacija -Aleksandar Belić je ustanovio da je makedonski jezik, koji inače ima 12 dijalekata, da je to starosrpski dijalekat – istakao je lider radikala.

Dotakao se naš gost i odnosa Srba i Hrvata, ali i lažnih Hrvata…

Hrvati su izvorno jedan plemenit narod, sve do Šubića, kada je car Dušan ratovao protiv Šubića, a onda je svoju sestru udao za jednog od Šubića. Hrvatska je prestala da postoji 997. u borbi protiv Ugara, kada je poginuo i poslednji hrvatski kralj. To su Štokavci katoličke vere. Oko 300 godina su trajali pokušaji hristijanizacije Srba. Bila je istovetna vera sa Hrvatima. Srbi su ljubomorno čuvali tu svoju staru veru. Srbi 300 godina odbijali da prime hrišćanstvo. Izvedu ih kolektivno na reku da ih pokrste masovnom, oni ih pokrste pa se oni vrate staroj. U većini su postali pripadnici zapadne crkve, znači katolici. Stefan Nemanja je kršten kao katolik u Ribnici kod Podgorice. Njego najstariji sin Vukan je primio katoličku krunu od pape. Stefan Nemanjić je prvo primio katoličku krunu, onda je došao Sveti Sava i doneo mu pravoslanu krunu. Srbi u vreme Svetog Save masovno prelaze na pravoslavnu crkvu. Srbi su imali svoju nacionalnu pravoslavnu crkvu – zaključio je Šešelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter