Izvor: BSC HAPPY
17.04.2023 u 21:15
1

ZORAN ANĐELKOVIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: „Dritan Abazović pojedinim potezima doprinosi političkoj stabilnosti u ovom regionu“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

Večerašnja emisija „Ćirilica“ autora i voditelja Milomira Marića obara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci, a današnja tema glasi „Srbija se saginjati neće“. 

PROFESOR PERIŠIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: „Mi smo jedini narod u Evropi koji je sve svoje države u 20. veku izgubio“

Zoran Anđelković bio je jedan od gostiju popularne emisije koji je na samom početku komentarisao ko nam je sve čestitao Uskrs, između ostalih, to su uradili i Dritan Abazović i Aljbin Kurti, na pitanje ko bolje govori srpski Anđelković ističe sledeće.

  • Srpski je bolje govorio Kurti, stvarno je perfektno srpski čestitao, ali je druga stvar u tekstu šta kaže, jedno je formalno šta stoji, opet je našao formulu da kaže da neće da formira Zajednicu srpskih opština, ako se pažljivo čita. Govorio je o svim pravima nacionalnih zajednica, ali perfektno je govorio srpski, tu nema šta. Da budemo pošteni, u mnogim albanskim kućama, po tavanima su pravoslavne svetinje, posebno su slavili Đurđevdan, zato se to zadržalo. Na primer Goranci njima je Đurđevdan slava koju slavu, iako su muslimani po veroispovesti.Govore srpski, ali su muslimani po veroispovesti. Što se Abazovića tiče, da ne bude samo Kurti, Abazović je napravio jedan dobar performans, moram priznati, pretodni dan je bio u Pećkoj Patrijaršiji, vodio gradonačelnika Peći, pa je čestitao Uskrs svim vernicima, ali on je već pre toga, da podsetim Kurti je napao Abazovića za temeljni ugovor, Abazović mu tada nije odgovorio, ali je sada kada je bio na Kosovu i Metohiji rekao da bi bilo najbolje da Kurti uradi ono što je on uradio, a to je da potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom na Kosovu i Metohiji. Neminovno je da je Abazović rešio pitanje i potpisao temeljni ugovor u Crnoj Gori, ostaće kao istorijska činjenica da nijedan Srbin ili Crnogorac nije to uradio, nego jedan Abazović. Takođe činjenica da je čestitao Vaskrs ispred patrijaršije to je važna poruka svim Srbima i Crnogorcima u Crnoj Gori, tu činjenicu ne treba zanemariti, pored toga što je potpisao temeljni ugovor. Može mu se zamerati bilo šta, ali ovo će ostati kao istorijska činjenica, koja ja bih rekao, doprinosi nekoj političkoj stabilnosti u ovom regionu,  šta će dalje biti videćemo, ali ovo što je do sada uradio izuzetno je korisno. On je jasano poslao poruku ne iz Crne Gore, nego sa Kosova i Metohije, da Kurti treba da uradi ono što je i on uradio, a to je da potpiše temeljni ugovor, rekao je između ostalog gospodin Anđelković.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZORAN ANĐELKOVIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: „Dritan Abazović pojedinim potezima doprinosi političkoj stabilnosti u ovom regionu“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter