Izvor: Novosti
26.01.2024 u 19:24
0

NISAM IZNENAĐEN PORAZOM ĐOKOVIĆA: Boris Beker nije štedeo Novaka

Novak Đoković je prvi put u karijeri poražen u polufinalu Australijan opena, Janik Siner se za to pobrinuo, a taj poraz na vrlo zanimljiv način je analizirao bivši Noletov trener, Boris Beker, sada stručni konsultant TV stanice Eurosport.

– Nisam iznenađen što je Janik Siner pobedio, ali jesam iznenađen načinom na koji je to uradio. Zapravo, trebalo je da reši ovaj meč u tri seta. Taj simpatični momak iz Južnog Tirola je kucao na velika vrata još prošle godine, a sada je sazreo. Bio je miran, servirao odlično do samog kraja. Činjenica da jedan Novak Đoković, čovek koji je najbolje vraćao servise u istoriji tenisa, nije imao nijednu jedinu brejk loptu na ovom meču, glavna je priča ovog polufinala – rekao je nemački stručnjak.

Govoreći u Srbinu, Beker je istakao da se Nole mučio.

-Što se tiče forme, ovo nije bio njegov najbolji Australijan open. Mučio se da dođe u pravu formu, da dostigne svoj ritam, ali i svoj prepoznatljiv servis, i to u svim svojim mečevima. A danas je naišao na jačeg od sebe.

O Noletu je dodao još jednu stvar koju uopšte nije očekivao od Srbina:

-Posle meča usledile su iznenađujuće scene. Nije uobičajeno da ga vidimo ovako opuštenog posle poraza. Možda je shvatio da u ovom trenutku nije u formi i da nije izgubio zbog, eto, loše sreće, već da je drugi teniser, prosto, bio bolji danas. A to je ono što vas i čini istinskim šampionom, kada shvatite, kao Nole, da danas, jednostavno, nije bio njegov dan – zaključio je Boris Beker.

Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Podsetimo, nakon pobede nad Novakom, Siner će u finalu Australijan opena 2024. igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je velikim preokretom eliminisao Aleksandera Zvereva.
ATP lista – najnovije vesti

Zbog ranog ispadanja Karlosa Alkaraza u Melburnu, Đoković će sigurno ostati još neko vreme prvi na svetskom rangiranju, i to sa 600 bodova prednosti.

Da je Nole pobedio u polufinalu, pobegao bi na 1.100 bodova udaljenosti, dok bi mu nova titula u Melburnu donela čak 1.800 bodova prednosti u odnosu na Alkaraza.

SENTIMENTALAN ČIN PARTIZANA U ČAST DEJANA MILOJEVIĆA: Sprema se ozbiljan spektakl
Koji je sledeći turnir na kome igra Novak Đoković?

To se u ovom trenutku ne zna.

Prošle godine je, posle titule u Melburnu, igrao u Dubaiju na samom kraju februara, pa onda u Monte Karlu, sredinom aprila, da bi krajem tog meseca došao na ATP Banjaluka – pre majskih izazova na šljaci u Rimu i, konačno, Rolan Garosu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter