Izvor: BSC happy portal
08.05.2023 u 22:06
0

PREDSEDNIK VUČIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Očekujem velike probleme krajem meseca, mi smo emotivan narod, ovo je pogodilo Srbiju“

Široki auditorijum je večeras uz Hepi televiziju i predsednika Vučića...

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom medijskog istupanja u emisji „Ćirilići“ na Hepi televiziji govorio je i o tome šta nas očekuje u narednom periodu nakon stravičnih udaraca na Srbiju, zločinima koje nikada nećemo moći da zaboravimo, ali i besmislenom tekstu u „Njujork tajmsu“  – naručenim pre pet meseci.

(UŽIVO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Na najbrutalniji način igraju se osećanjima ljudi…“

  • Očekujem velike probleme krajem meseca. Oni su pokušali na prevaru da ponovo nešto uzmu od Srbije, a da Srbija ne dobije ništa. Ja sam u Briselu mogao sarkastično da se nasmejem i da kažem, mogu da stradam, ali ovako nešto dobiti nećete. Miloševiću bih sa istorijske distance imao šta da zamerim, ali ne bi bilo fer, jer lako je biti general posle 25 godina. Znam da je tekst u ‘Njujork tajmsu’ naručen, radili su ga odavde. Poruku sam razumeo, nisam se uplašio, niti sam fasciniran lažima kojima ste plasirali. Bio je tu i Boris Tadić, sram ga bilo. Zamislite, Vučić je išao pa se tukao na stadionima svojevremeno. Time se ne ponosim, niti sam to ikada krio. Tek od trenutka kad je ubijen Igor Popović, moj drug iz zgrade, posle besmislene svađe sa drugom na tramvajskoj stanici. Tada sam se okrenuo učenju. Do tada nisam bio dete za primer, nije to neka tajna, mada sam uvek bio dobar đak. Jednom sam išao u regionalnu zemlju, rekli mi da imaju nešto o meni. Bilo je to zbog nekih tuča po stadionima. Kažu, bio hrabar. Ne ponosim se, ali ako je to to što imate o meni… Nemaju nijedan račun iz inostranstva da pokažu. Kupiću plac na području Istočne Srbije, na potezu između Golupca i Negotina, ali o tome ću da obavestim javnost – objasnio je predsednik na Hepi televiziji, a potom je govorio šta nam je činiti u ovim teškim vremenima.

 

  • Ovo su bili pucnji u Srbiju. Pali smo, ali ćemo se podići. I želim samo da kažem još tri reči. Amerika je 11. septembra kada je bila udarena, uz sve propuste svojih službi, promenila je način svog života. Bila je ujedinjena, nikoga nisu optuživali, već su se digli kao zemlja i pobedili Islamsku državu. Isto se desilo u Australiji kada je bilo 28 mrtvih, doneli su mere i više im se nije ponavljalo. Norveška i Nemačka isto, nije bilo politizovanja teme. Ako smem da kažem to, ako mi sebi dajemo na značaju, mi smo emotivan narod i to je pogodilo Srbiju. Ovo je bio nokdaun za celu zemlju, ali moramo da se podignemo. Kao što kaže u onom spotu Klint Istvuda, ovo je tek poluvreme, ali sada moramo da se vratimo, da se bavimo ekonomijom, napretkom, i da zapamtimo tu decu koju su stradala, a ne decu monstrume. Zapamtio sam svako prezime. Suština je da moramo da se podignemo, da čuvamo svoje slobodarske vrednosti. Zapamtićemo ovu decu, a oni koji su to učinili dobiće svoje zasluženo mesto, a mi moramo da se posvetimo svojoj zemlji, i da gledamo kako da idemo dalje. Ostali smo bez 82 dece tokom NATO agresije, i morali smo da idemo dalje. 2.500 ljudi, najboljih, vojnika i civila, i morali smo da se podignemo. I podići ćemo se, i nikada ovu decu nećemo zaboraviti. Gledaćemo kako da napravimo spomen – obeležja, da njihova imena ostanu uklesana za sva vremena.

 

Predsednik ističe da će svi pokušati da uruše Srbiju, zbog ekonomskog i vojnog napretka, i da je u regionu jasno da nismo džak za udaranje.

  • Zato hoće strukturalno da udaraju u Srbiju. Mi moramo da naše stvari iznutra zajednički rešavamo. Nisu važni političari, svi su znali da nemaju šta da poruče, nego je samo bilo „Vučiću odlazi“. To slušamo svaki dan, a da ponude nešto to bi bilo iznenađenje. Mi moramo da gledamo kako da se izvučemo iz još jedne teške krize, ne ekonomske, pošto nam je javni dug nikada manji – 55 odsto. Sve to dobro ide, ali sada imamo problem svi u svojim glavama. I razmišljamo da li da za Dan pobede idu svečani plotuni. A zašto da ne ide? Zato što je i to neki pucanj. Nemojte da odemo u skroz drugu krajnost – rekao je Vučić građanima Srbije, a onda je spomenuo i ostavku ministra prosvete Branka Ružića, ali i pritiscima na Vladu Srbije da učine isto.

 

  • Kažu da sam Ružiću diktirao ostavku. Odmah bih mu rekao da sam u tome video njegovu krivicu. Možda sam video u nekim drugim stvarima, ali to nije bilo dovoljno za ostavku. Tako da su i to slagali. Zamislite razlog, smenite Gašića. A zašto? Šta policija nije otkrila ili uradila? Nije njegovo da deluje preventivno, nego represivno. Policija i bezbednjaci su sve uradili po knjizi. To pokazuje da iz opozicije nemaju pojma šta je uloga policija ili BIA. Vi ne razumete čije ostavke tražite. Ono što zameram, a rekao sam Ani Brnabić, uprkos tome što ima veliki broj dobrih ministara, Vlada funkcioniše kao raštimovan orkestar. To ćemo morati da menjamo. Da li ćemo da idemo na rekonstrukciju, pa na izbore, ili odmah na izbore, videćemo. Ali ako to tražite, ja sam govorio i na proširenoj sednici SNS, rekao sam: „Dođu vremena tmurna i smutna, kada najgori politički talog ispliva na površinu, kao 2001. godine. Možda je došlo takvo vreme. Šta je problem? Već smo naučili kako izgleda njihov progon. Ovo što nam govore svaki dan – puške, glave, zatvori za sve. Nikakav problem. Istrpeli smo jednom, istrpećemo opet. Niko neće da beži. Ja ih znam, kukavica do kukavice. Neću od njih da bežim, izgradio sam više škola, pruga i puteva od svih njih zajedno. Hoćete ostavku svih? Nekih ćete da dobijete, nekih možda malo kasnije, pa idemo opet na izbore – priča predsednik u emisiji „Ćirilici“.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter