Izvor:
03.08.2017 u 20:48
0

BEOGRAĐANI OPREZ: Zaprašivanje komaraca će se obaviti u DVA posle ponoći!

Suzbijanje odraslih formi komaraca, ukoliko vremenske prilike budu adekvatne, obaviće se noćas i to u dva sata posle ponoći, najavio je Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

– Imajući u vidu izuzetno visoke temperature u večernjim časovima akcije su pomerene za jutarnje sate kada je temperatura prihvatljivija za tretman, a efekti zadovoljavajući – objašnjavaju iz Zavoda.

Ovo nije prvi put da se zaprašivanje obavlja noću, to je praksa već nekoliko godina unazad.

– U noćnim terminima se zbog visokih temperatura organizuje suzbijanje komaraca termalnim uređajima, kada preparat deluje i na mirujuće oblike komaraca jer se formira gust dim koji ubija krvopije i kada ne lete – kažu iz te institucije.

Iako je, kako kažu iz Zavoda, brojnost komaraca na teritoriji Beograda ispod proseka za ovo doba godine, na pojedinim lokalitetima, uglavnom u priobalju, nešto je veća pa se iz tih razloga organizuju zaprašivanja.

Suzbijanja će se obaviti na terirorijama opština Palilula, Voždovac, Surčin i Rakovica.

Izvor/blic.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter