Izvor: Beoinfo
01.03.2021 u 16:27
0

DRVO ZA BEOGRAD Gradonačelnik i ambasador Кazahstana zasadili 50 stabale (FOTO, VIDEO)

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, zajedno sa ambasadorom Кazahstana Gabitom Sizdikbekovim, simbolično je zasadio stablo u sklopu akcije „Drvo za Beograd”. Ovog puta zasađeno je pedeset stabala, precizirao je Radojičić, i to nedaleko od spomenika kazahstanskom pesniku i umetniku Žambilu Žabajevu.

VESTI KOJE SU OBELEŽILE DAN

STIPENDIJA ZA MALU DARU! Dodik pomaže glavnoj glumici iz filma o Jasenovcu

SASLUŠANA DIJANA HRKALOVIĆ odbila je POLIGRAF!

NAGLI SKOK! Danas 3.469 novozaraženih od korone

NIKOLA SARKOZI OSUĐEN!

MUŠKARAC PREMINUO ISPRED KOVID AMBULANTE! Srušio se pred ulazom, Hitna pomoć nije mogla da mu pomogne

– Radujem se kada sa našim prijateljima možemo da uradimo nešto lepo i dobro za Beograd, a nema ništa lepše nego da se zasadi novo drveće koje će doprineti čistijem vazduhu u Beogradu. Akcija „Drvo za Beograd“ traje skoro dve godine i do sada smo posadili 1.500 stabala. Ovakvim događajima negujemo naša prijateljstva, a sa druge strane dajemo doprinos da Beograd bude zeleniji i zdraviji grad – rekao je gradonačelnik.

Radojičić je zahvalio ambasadoru Кazahstana, podsećajući da je imao priliku da sa predsednikom bude u Astani koja je, prema njegovim rečima, predivna i organizovana.

– Ovo je mali doprinos na putu ka tome da Beograd dostigne nivo razvijenosti kakav je Astana već uspela da dostigne. Beograd je za mene jedan od najlepših gradova na svetu i važno je da ga sa našim prijateljima dalje razvijamo. Sve su ovo elementi prijateljstva, uključujući i trud ambasadora da nam se obrati na srpskom jeziku. Sve to svedoči o našim jakim vezama koje će vremenom biti još jače i bolje – istakao je Radojičić.

Ambasador Кazahstana Gabit Sizdikbekov zahvalio je Gradu Beogradu na pozivu za učestvovanje u ovoj inicijativi. On je, kako je rekao, uveren da će primena ovog projekta doprineti ozelenjavanju prestonice, ali i jačanju prijateljskih odnosa između naših zemalja. Zbog toga je „Aleja srpsko-kazahstanskog prijateljstva” dobila to ime.

– Кazahstan danas slavi Dan zahvalnosti. Ovaj praznik je posvećen jedinstvu i prijateljstvu našeg naroda. Danas je Ambasada Кazahstana, u saradnji sa Gradskom upravom, učestvovala u ekološkoj inicijativi „Drvo za Beograd”. Uz tehničku podršku JКP „Zelenilo – Beograd“ zasađena su mlada stabla u blizini spomenika Žambilu Žabajevu – objasnio je Sizdikbekov.

NE PROPUSTITE

DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Stigao novi kontigent Fajzerovih vakcina

Meteorolog Đurić otkrio šta nas čeka do KRAJA MARTA: Pravo proleće, a onda sledi PREOKRET (VIDEO)

Kraj trećeg ili početak četvrtog talasa? Dr Stamenković objašnjava (VIDEO)

SPECIJALNA DONACIJA ZA BiH: Predsednik Vučić sutra u Sarajevu

VEČERAS U ĆIRILICI: Priča smrti koja je obišla svet – JASENOVAC (Happy TV 20.55 časova)

On je podsetio da se 10. decembra ove godine obeležava 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Кazahstana i Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter