Izvor: HappyBSC
24.05.2022 u 08:32
0

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Presrećan sam jer je Beograd zaradio 30 miliona!

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda bio je gost jutarnjeg programa na Happy televiziji. 

Beograd je nedavno bio sportska prestonica Evrope. 

Fajnal-for Evrolige bio je događaj koji je okupio veliki broj turista iz stranih zemalja i doneo odličnu zaradu gradu. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić,  izuzetno je ponosan na organizaciju ove manifestacije. 

-Imali smo oko 20.000 turista i zaradu od 30 miliona evra! Ono što je važno je da su hoteli puni bili i u susednim gradovima.Sada neko ko ne može da nađe smeštaj u Beogradu,nađe smeštaj u Novom Sadu, sedne na voz i brzo stigne do Beograda. To se u svetu odavno radi ali kod nas se to po prvi put dešava. U Pančevu su bili puni hoteli kao i u Vršcu. To samo govori o tome koliko je važno da održavamo ovakve događaje. Preko 40 odsto turista se vrate u Beograd ponovo. Jednu lepu sliku smo poslali svetu. Prenos ovog događaja je bio u sedamdeset zemalja i na samom početku svakog prenosa imali smo spot o Beogradu. Korist je bila ogromna. To je dobra promocija našeg grada.  Veoma sam srećan zbog toga što smo to uspeli. Danas ćemo na konferenciji za štampu da predstavimo i svetsko prvenstvo u rvanju koje će se održati takođe u Beogradu.  Tu očekujemo da će biti manje ljudi, ali ne mnogo manje nego na Fajnal-foru.  Opet će biti puni hoteli i to su predivne stvari i mislim da smo uradili odličnu stvar. 

Grad je uspeo da sanira preko sto divljih deponija. Kako trajno očistiti grad, Vesić je rekao:

– Važno mi je da je grad čist. Preko sto deponija smo sanirali. To je Sizifov posao. Najveći poblem u tome je da kad očistimo deponiju, ako to ne pratimo zakonskim propisima, ta deponija nastaje ponovo. Za 6 meseci, godinu dana, tri godine, imamo na istom mestu deponiju. Taj problem ne možemo da rešimo tako lako. Beograd traži da se izmene zakonski propisi i da kazne za bacanje đubreta i stvaranje divlje deponije ne budu više niske. Srećan sam da smo naišli na dobar odziv kod vlade. Mi tražimo da kazne budu milion dinara za pravno lice i 500 hiljada za fizičko lice, kada se uhvate u stvaranju divlje deponije. Tražimo da se u slučaju ponovljenog prekršaja oduzme vozilo i tražimo da se izmeni zakon o planiranju izgradnje i da se pre dobijanja upotrebne dozvole uvede potvrda o kretanju građevinskog otpada. To bi značilo da morate da dokažete da ste otpad odložili tamo gde je zakon odredio. To su tri mere koje mogu da potpuno spreče pojavu divljih deponija-napomenuo je Vesić. 

Velika strana investicija na Novom Beogradu

-Juče smo prodali građevinsko zemljište u Jurija Gagarina i licitacija je bila javna. Zemljište je kupila jedna kineska kompanija i ona namerava da tu izgradi moderan tržni centar i tu će se prebaciti zakupci iz Bloka 70. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter