Izvor:
25.12.2019 u 09:13
0

POČELI RADOVI NA TVRĐAVI Obnavlja se bedem, kapije i šetalište

"Beogradska tvrđava" nastaviće obimne konverzatorsko restauratorske radove, kako bi se očuvalo kulturno dobro, ali i bezbednost posetilaca, a u narednom periodu izvodiće se radovi na obnovi jugoistočnog bedema i kompleksa Sahat i Barokne kapije, kao i radovi u produžetku Savskog šetališta ka Kralj kapiji.

Nakon obnove Velikog stepeništa, "Beogradska tvrđava" nastaviće radove na sređivanju produžetka Savskog šetališta.


OVO MORATE PROČITATI

UŽIVO! DAČIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO"Srbi nikada nisu plaćali povlačenje priznanja Kosova!

NIŠ NA NOGAMA, KRENULA POTRAGA Ceo grad traga za Monikom (6)

JOKIĆ OSTAVIO BEZ REČI NOVINARE Ovo nije moj Božić! (VIDEO)

ANA BRNABIĆ: Plate će rasti i u narednim godinama!

DEDA MRAZ DELI POKLONE: Muškarac opljačkao banku, pa bacao novac u vazduh čestitajući Božić!


U pitanju je Faza 2 "Projekta konzervacije i restauracije dela Savskog šetališta od Velikih stepenica ka ravelinu Kralj kapije" koji je izradio Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

U okviru projekta predviđena je i sanacija i ojačanje konstrukcije Vidikovca i šetališta, a završetkom radova biće u potpunosti saniran ovaj deo parka Kalemegdan.

Kao i radovi na samom stepeništu, i ovi radovi su veoma značajni ne samo zbog estetike i očuvanja kulturnog dobra, već pre svega zbog bezbednosti posetilaca koji svakodnevno prolaze Kalemegdanom, navode u tom javnom preduzeću.

Kompleks Sahat i Barokne kapije predstavlja jednu od velikih atrakcija, zbog čega je želja "Beogradske tvrđave" da u potpunosti sredi taj kompleks.

U planu je otvaranje vizitorskog centra u ovom prostoru, koji bi bio namenjen organizovanju različitih programa.

Vraćanjem u funkciju prostora u kom se nekada nalazila Galerija Beogradske tvrđave i revitalizacijom novih prostora, posetiocima će biti dostupan još jedan o

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter