Izvor: ALO
20.10.2021 u 12:02
0

Rekonstrukcija platoa ispred Narodne skupštine

Glavni urbanista Grada Beograda Marko Stojčić izjavio je za medije da će plato ispred Narodne skupštine Republike Srbije biti potpuno rekonstruisan.  

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija će obuhvatiti zamenu svih polomljenih ploča, zelenilo će biti promenjeno, kao i rasveta i sve ostalo što čini ovaj kompleks, a planirano je da radovi traju oko četiri meseca. 

PROČITAJTE JOŠ: Spomen – ploča Mileni Dravić i Draganu Nikoliću

– Desna strana u odnosu na Skupštinu naredne godine biće potpuno rekonstruisana, jer se gradi podzemna javna garaža, a iznad nje će biti park. Levi deo ka Takovskoj ulici će biti rekonstruisan već sada, u smislu parkovskog prostora. Tako će ceo blok biti potpuno rekonstruisan i inoviran, ali u starom arhitektonskom izgledu. Čitav ovaj prstor podleže zaštiti kulturnog nasleđa. Zavod za zaštitu spomenika kulture vrlo je detaljno analizirao ovu površinu i njihov zahtev je bio da se sačuva ovaj kamen, jer je to originalni kamen koji je prvobitno i postavljen. Polomljene ploče biće zamenjene istim takvim kamenom, samo novim – istakao je on. 

PROČITAJTE JOŠ: POČELA IZGRADNJA „TIRŠOVE 2“- Beograd dobija novu kliniku za lečenje dece

Stojčić je naglasio da će u sledećoj fazi, naredne godine biti rekonstruisana ulica koja ide ka predsedništvu, odnosno ka Starom dvoru, a biće završeni i radovi na potpunoj rekonstrukciji Trga Nikole Pašića. 

– Čitav prostor oko Skupštine će do kraja sledeće godine biti potpuno rekonstruisan. Možda najveća parkovska površina koja se koristi, a nalazi se uz Vlajkovićevu ulicu, koja je danas nažalost pod betonom, biće dodatno ozelenjena, a ispod će se naći garaža poput garaže uz Pionirski park – zaključio je Stojčić. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter