Izvor: BSC HAPPY
02.08.2023 u 19:49
0

UGOVOR O DEPOU DO KRAJA MESECA: Čučković najavio predstojeće radove na projektu Beogradskog metroa

Ugovor za izgradnju velikog depoa za sve vozove metroa biće potpisan ovog meseca, najavio je gradski menadžer Miroslav Čučković.

– Biće i sporazum sa „Alstomom“ koji će da nam uruči opremu, lokomotive i vozove, a spreman je i ugovor za veliku saobraćajnicu i kompletnu infrastrukturu na Makiškom polju, od raskrsnice za Železnik i Obrenovac, pa sve do Belih voda na Čukarici. Ceo taj potez postaće novi građevinski kompleks – najavio je predstojeće radove na projektu Beogradskog metroa Miroslav Čučković, gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, do kraja godine počeće izgradnja četiri stanice – na Banovom brdu, Adi Ciganliji, Sajmu i Savskom trgu. „Krtica“ dolazi krajem sledeće godine, a do tad kopaće se stanice, gradiće se garaža deopoa. Ove jeseni, otkriva Čučković, počinje igradnja komandnog centra za metro.

– Beograđani će videti veliki broj kranova i mašina na tim lokacijama, dosad je urađeno mnogo posla na tih 70 hektara Makiškog polja – istakao je Čučković gostujući na televiziji Hepi.

Kako navodi, osim metroa, građevinske mašine su i na autobuskoj i železničkoj stanici.

MINISTAR VESIĆ NIKAD OPTIMISTIČNIJI: „Dve evropske kompanije će upravljati projektom izgradnje metroa“

– Radovi su u punom jeku, do kraja godine na autobuskoj stanici počeće prijem putnika i autobusa. Što se tiče železničke stanice Prokop, njeno otvaranje je zakazano za 20. oktobar. U tom mestu ćemo primiti sve putnike koji stignu vozovima u Beograd, s obzirom da je povezanost Beograda i Novog Sada pokazala da imamo potrebu za takvim vidom prevoza širom Srbije – navodi Čučković.

On je podsetio da će deo kod OTC u Novom Beogradu postati veliko saobraćajno čvorište, odakle će voz kretati do aerodroma i budućeg nacionalnog stadiona u Surčinu, u blizini kog će biti organizovan „Ekspo“ 2027. godine.

– Što se tiče svetske izložbe, za nas iz Grada je važno da napravimo servis za goste iz 130 zemalja koji će doći u goste i za sve turiste. Očekuje se da će doći oko tri miliona stranih gostiju. Veliki broj ljudi učestvovaće u pripremama, a i lepo je što će se ta velika biznis olimpijada održati kod nas, što smo pobedili druge gradove iz Evrope i sveta – zaključio je gradski menadžer.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter