Izvor:
20.11.2017 u 20:01
0

VREME JE ZA ZABAVU I IGRANJE: Od 24. do 26. novembra održaće se 6. međunarodni Sajam sporta!

Šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom "Srbija zemlja sporta" održaće se narednog vikenda sa željom da kroz edukaciju i zabavu motiviše najmlađe da se bave sportom i uključe u sportski život.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da srpski sportisti iz godine u godinu beleže fenomenalne rezultate, obaraju rekorde po broju medalja i da Sajam sporta treba da bude manifestacija koja prati sva njihova dostignuća.

– Ovo je prilika da se pozdrave naši sportisti, da se deca druže i upoznaju sa njima, ali i da se upoznaju i njihovi stručni timovi i svi oni koji su "iza zavese", koji se ne vide, a bitni su u sistemu sporta – rekao je Udovičić

Podsetio je da je 2016. godina najuspešnija za srpske sportiste koji su osvojili 38 medalja u olimpijskim sportovima, jednu više nego prošle, a tri puta više nego pre četiri godine.

– Godina još nije završena, nadam se da će nas i rukomeašice obradovati i da ćemo moći na kraju da se dičimo rezultatima na koje smo već svi navikli. Sportisti su naš najveći brend, najbolji ambasadori, a Srbija je apsolutno zemlja sporta – poručio je Udovičić.

Predsednik Sportakog saveza Srbije Aleksandar Šoštar zahvalio se Vladi i ministarstvu što su prepoznali i podržali ideju održavanja Sajma sporta.

– Bez njih i ministra ne bismo ni mogli da održimo ovu manifestaciju i svim posetiocima, posebno deci, približimo neki od sportova da bi posle toga počeli da se bave sportom, što je i naš osnovni i najveći cilj – istakao je Šoštar.

Direktor Sajma sporta Nemanja Svetličić istakao je da organizatori očekuju da obore rekord od prošle godine kada je bilo 60.000 posetilaca.

– Imaćemo na jednom mestu prezentaciju 150 granskih saveza, 89 nacionalnih saveza, predstavnjke najznačajnih sportskih instutucija, a na raspolaganjj posetiocima biće preko 20 aktivavionih zona – rekao je on.

Uz domaćine, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Sajam sporta održaće se od 24. do 26. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma, a ulaz je besplatan.

Tanjug
Foto: Twitter/TSSRBIJE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter