Izvor:
24.04.2018 u 22:49
0

ANTIĆ: U Rafineriji nafte u Pančevu, nije bilo trovanja radnika!

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić negirao je danas navode u medijima da je u jednom od postrojenja Naftne industrije Srbije (NIS), u Rafineriji nafte u Pančevu, bilo trovanja radnika, istakavši da njihovo zdravlje nije ugroženo.

"Medicinski izveštaji potvrdili su da nije bilo trovanja, već da je osećaj nelagodnosti, mučnine i vrtoglavice bio izazvan snažnim, neprijatnim mirisom", kazao je Antić novinarima.

Antić je objasnio da se uz Rafineriju nalazi radilište u okviru NIS-a u kome se radi postrojenje za Duboku preradu i da je deo radnika koji su tu angažovani, uglavnom iz firme Elita kop, imali simptome mučnine i glavobolje.

"Nadležni organi prate sve u vezi sa tim i izveštavaće javnost", istakao je Antić.

Prma njegovim rečima, 11. i 12. aprila došlo je do poremećaja u tehnološkom procesu u Rafineriji koji je doveo do toga da jedan segment postrojenja bude isključen, ali je sada u toku proces restartovanja.

Dodao je da se proizvodnja u Rafineriji normalno obavlja, kao i da je Ministarstvo životne sredine uradilo sve potebne preglede.

Antić je istakao i da su na teren izašli svi nadlezni državni organi, kao što su Pokrajinski Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Inspekcije rada.

Mediji su prethodno prošle nedelje, kada se desio kvar na jednom od postrojenja Rafineriji nafte, objavili da niko nije objasnio šta se tačno dogodilo u toj fabrici, kao ni šta se desilo sa 13 radnika, koji su prethodnih dana zatražili lekarsku pomoć zbog mučnina, glavobolja i stomačnih problema.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter