Izvor:
13.08.2018 u 11:43
0

BALTIČKO MORE PUNO „ZAOSTAVŠTINA“, SVAKA IMA 300kg: Evakuisano više od 2.000 ljudi zbog uklanjanja bombi!

Iz odmarališta Kolobrzek u istoimenom gradu u Poljskoj evakuisano je više od 2.000 ljudi, kako bi eksperti poljske mornarice sa dna Baltičkog mora uklonili tri bombe iz Drugog svetskog rata.

Portparol jedinice lokalne mornarice Jacek Kvijatkovski je saopštio da je još jedan metalni objekat, najverovatnije bomba pronađen, dok su se stručnjaci pripremali da bombe odnesu na poligon za kontrolisane eksplozije.

Svaka bomba teška je oko 300 kilograma, a njen domet se procenjuje na oko dva kilometra. Gradski zvaničnik Darijuš Trzecjak rekao je da je u sopstvenim vozilima i u autobusima evakuisano oko 2.000 stanovnika i 200 tursita.

Kolobrzek je bio u sastavu Nemačke tokom rata i poprište žestokih borbi u poslednjoj fazi rata.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter