Izvor: tanjug
28.07.2022 u 13:57
0

DAN KADA SE SRPSKA ZASTAVA VIJORILA NA BELOJ KUĆI! (FOTO)

Na današnji dan, 1918. godine, srpska zastava zavijorila se nad Belom kućom, u znak solidarnosti sa srpskom narodom zbog Prvog svetskog rata, a sve zahvaljujući naučniku Mihajlu Pupinu, ukazali su Ambasada SAD u Srbiji i ambasador Kristofer Hil.

VUČIĆ OTKRIO! NOVI AVION ĆE NOSITI IME PO NAŠEM VELIKOM NAUČNIKU! Pupin će spajati Srbiju sa istokom!

– Zahvaljujući jednom od vas, na današnji dan, 1918. zastava Srbije vijorila se iznad Bele kuće. Bio je to samo jedan od gestova koji su odražavali solidarnost Amerikanaca sa srpskim narodom, koji je užasno propatio za vreme Prvog svetskog rata – navela je Ambasada SAD na Tviteru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Oglasio se i ambasador Kristofer Hil, koji je u objavi na Tviteru naglasio da se zastava zavijorila zahvaljujući naporima velikog srpskog i američkog naučnika Mihajla Pupina.

Hil je rekao da je reč o „velikom gestu solidarnosti između američkog i srpskog naroda“ koji su, kako je naveo, „toliko toga zajedno žrtvovali za pobedu tokom Prvog svetskog rata“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter