Izvor: republika.rs
10.12.2023 u 12:34
0

DEČAK-UBICA JE IGRAO OVU IGRICU: Da li je i vaše dete među fanovima?

Dečak-ubica, koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" izrešetao devetoro đaka i čuvara škole Dragana Vlahovića je još tokom svedočenja u postupku protiv svog oca Vladimira priznao da je nekoliko meseci pre jezivog zločina igrao video-igricu "Valorant". Stručnjaci navode da ovo nije jedini slučaj gde su masovne ubice bile opsednute upravo igricom "Valorant" ili nekom drugom koja u sebi sadrži nasilje i masovna ubistva.

– Nije nužno i ne mora biti da će se mlada osoba nakon igranja nasilnih video-igrica u masovnog ubicu, ali zasigurno imaju značajan efekat na decu koja su već sklona nasilju. Ukoliko je dete već na neki način agresivno, ova igrica će samo još više podstaći njihov bes – navodi sagovornik upoznat sa slučajem.

„SAMI SE LEČE, PA DOĐU S UPALOM PLUĆA“: Ako dete ima ovaj simptom, NE ČEKAJTE!

„Valorant“ je izuzetno popularna, ali i izuzetno nasilna video-igra, koju stručnjaci opisuju kao jednu od najkontroverznijih i najtoksičnijih igara na svetu. Uključuje timove od pet igrača koji se napadaju i „ubijaju“ međusobno. Zapravo, poenta cele igre jeste da se uz mnogo taktiziranja stigne do cilja, odnosno da se uz jedan precizan pogodak ubije drugo lice.

– Kod dece koja zavole ili se „navuku“ na ovu igricu se smanjuje empatičnost i realan pogled na svet, te su sklonija da nasilje vide kao prihvatljivo rešenje problema. U većini slučajeva su to tinejdžeri koji nemaju dovoljno pažnje od svojih roditelja ili su žrtve zlostavljanja. Posmatrajući igricu kao stvarni svet, prethodno podstaknuti besom i ljutnjom, odlučuju se da sa ekrana pređu u svoju okolinu i počine zločin – zaključuje sagovornik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter