Izvor: PENZIONISANI.RS
30.08.2023 u 12:41
0

DO INFORMACIJA O PENZIJI NA KLIK: Veliko interesovanje za e-kalkulator PIO fonda

Direktor PIO Fonda Relja Ognjenović kazao je da servis e-kalkulator nije namenjen samo onima koji imaju dva tri meseca do penzije već svima koji žele da provere svoj dosadašnji staž i na osnovu njega izračunaju svoju penziju u tom trenutku.

Naime, preko portala Fonda sada mogu da provere uplate poslodavaca kod kojih rade ili su radili i tako se na vreme pripremaju za penziju, kazao je Ognjenović gostujući na televiziji.

– Tako omogućavamo svim našim korisnicima da ne gube vreme, da ne moraju da dolaze u filijale i čekaju redove, već da iz svoje fotelje saznaju sve što ih zanima, dodao je on, istakavši da se od petka, od kada servis radi, ogroman broj građana prijavio – navodi Ognjenović.

Kako je istakao, ova aplikacija će značajno skratiti i vreme čekanja na rešenje za penziju koje je do sada mnogima bilo bolna tačka.

VAŽNA INFORMACIJA O ISPLATI PENZIJA: Stiglo zvanično obaveštenje Fonda PIO

Naime, prilikom pristupa e kalkulatoru postoji i opcija prijavi problem gde korisnici prijavljuju neke nedostatke vezane za staž koje uoče, tako da se oni rešavaju unapred, odnosno blagovremeno, objasnio je direktor PIO Fonda.

– Od petka, kako je naglasio, bilo je i stotinak ovakvih prijava dnevno i to je vrlo korisno, jer one već ulaze u proceduru provere i rešavanja – zaključio je Ognjenović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter