Izvor: BSC Happy
27.03.2024 u 12:58
0

DRUGI DAN POTRAGE ZA DANKOM ILIĆ: MUP apeluje „U interesu sigurnosti devojčice da se ne izlazi sa informacijama“, POTRAGA JOŠ TRAJE!

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora i dalje traje. Na terenu su policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani. U potrazi za devojčicom koristi se i helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Dobrovoljci mogu da se uključe u potragu u koordinaciji sa policijom, kaže ministar Bratislav Gašić.

Devojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Devojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. Tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama, a teren pretražuje i helikopter.

 „To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kiša koja je padala tokom dana dodatno je otežavala potragu.

Tokom jučerašnjeg dana za njom je tragalo oko 2.000 ljudi.

Na terenu su policajci, žandarmerija, vatrogasci-spasioci, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spasavanja.

Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice kojima je preporučeno da se tokom noći vrate kućama kako ne bi ometali pse tragače i da se ponovo priključe ujutru.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je kasno sinoć stigao u Banjsko polje, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom.

Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.

Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Cilj je da se omogući brza distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama

14:05

MUP: Potraga u toku

Nešto posle 13 časova oglasio se i MUP Srbije i saopštio da je potraga još u toku.

14:03

13.55

MUP je upravo objavio najnovije fotografije

Devojčica koja nema još dve godine Danka Ilić nestala je pre tačno 24 sata u Banjskom Polju kod Bora.

 

MUP je upravo objavio najnovije fotografije kako teče potraga za devojčicom.

13:52

MUP APELUJE: U interesu sigurnosti devojčice da se ne izlazi sa informacijama

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz okoline Bora i dalje traje, i u interesu sigurnosti devojčice je da se još ne izlazi ni sa kakvim informacijama u javnost, izjavila je  Vesna Joksić, šefica Odeljenje za medije i komunikacije MUP-a Srbije. U potragu za devojčicom je, kako je naglasila, uključeno više od 1.000 ljudi, uključujući pripadnike lokalne policije, Sektora za vanredne situacije, UKP-a Beograd, meštane i članove dobrovoljnih lovačkih društava.

 

„U interesu sigurnosti devojčice je da se ne izlazi ni sa kakvim informacijama u javnost“, rekla je Joksić . Dodala je da će javnost o značajnim informacijama biti blagovremeno obaveštavana. Odeljenje za medije i komunikacije MUP-a Srbije preuzelo je danas popodne komunikaciju sa medijima od PR službe lokalne policije.

13:25

„Kada sam se kretao ulicom video sam dete, devojčicu“

Meštanin Dragan Dojčinović ispričao je za beogradske medije da je juče video nepoznatu devojčicu na ulici, ali da nije siguran da li je to bila nestala Danka.

„U nekom momentu kad sam se kretao ovde ulicom video sam dete, devojčicu. Posle sam skrenuo i nastavio ulicom dalje. Ja živim oko 50m odavde. Dete sam video, a kada sam se vratio nije ga bilo. To je bilo negde oko 15 do 2. Kad sam se vratio bilo je prazno“,

13:00

Majka devojčice pozvala supruga

po nestanku Danke, majka bila u panici i okrenula muža. On se stvorio za samo nekoliko minuta. Oni su počeli da traže devojčicu. Pošto nisu mogli da je nađu pozvali su policiju. Policija je brzo došla na lice mesta i shvatila ozbiljnost situacije pozvala veći broj patrola. Kasnije su se i pripadnici Žandarmerije uključili. Takođe pripadnici ostalih policijskih uprava su se uključili kao ispomoć u potrazi. Jednostavno se proverava svaki podatak.

12:54

Kontakt s novinarima preuzima šefica Biroa

Novinarima nije omogućen pristup naselju Banjsko Polje, rekla je predstavnica za štampu PU Bor Dragana Petrović.

 

Ona je istakla da kontakt s novinarima preuzima šefica Biroa za odnose sa medijima Vesna Joksić.

12:28

Stroga kontrola vozila

Policija kontroliše sva vozila koja dolaze iz smera Borskog jezera i sa magistralnog puta Bor – Zaječar

11:17

Proširena je potraga za nestalom devojčicom

Proširena je potraga za nestalom devojčicom u mestu Banjsko Polje kod Bora, ali za sada još nema novih informacija, . Potraga se širi dalje ka naseljenom delu Banjskog Polja, a tu su i žandari sa dobrovoljcima. Teren pretražuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spašavanja i građani dobrovoljci, a dronovi i dalje nadleću to područje. Kuća devojčice iz koje je nestala je malo iznad naselja, a deo oko kuće je već pretražen, kažu nadležni.

Građani koji su se juče pojavili u velikom broju i pored najbolje namere da pomognu, pravili su gužvu i ometali policijske pse, pa je zato danas potraga organizovana drugačije. Zbog gužve psima tragačima su se mešali mirisi, zbog čega se danas teren pretražuje u manjim grupama dobrovoljaca od po 20 ljudi, koji se dele i idu sa policijom, javlja reporter Tanjuga. Svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja. Meštani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko devojčicu možda oteo i kolima odvezao u nepoznatom pravcu.

Zbog toga se proveravaju sva vozila na nekoliko punktova policije. Kako se može čuti, porodica nije imućna i isključen je motiv da je možda devojčica oteta zbog otkupa. Ipak, nejasno je kako je devojčica za svega 15 minuta, koliko je trebalo policiji da dođe i krene u potragu, nestala s obzrom da nije mogla daleko da ode. Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13:45, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Sistem „Pronađi me“ je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. (Kraj) ruž/aut

10:44

Majka i otac u policiji

Prema saznanjima , majka i otac devojčice trenutno se nalaze u policiji.

Ocu devojčice više puta se dosad slošilo, a sinoć je zbog toga intervenisala i Hitna pomoć.

10:19

„Tražimo, nadamo se“: Deda devojčice potresen

Milan Ilić, deda devojčice, prvi put se oglasio za Nova.rs o nestanku unuke i otkrio šta se dešava na licu mesta.

„Tražimo supruga i ja, ovde smo na licu mesta. Žena je juče završila u Hitnoj, jedva stoji pored mene, ali tražimo, ne odustajemo. Čekamo odgovore, nadamo se. Ne znam šta da kažem“, kroz suze navodi potreseni čovek.

09:59

 „Zlato tatino, naći će te tata“

Miloš Ilić iz Bora, otac nestale devojčice je sad svojoj mezimici preko društvenih mreža poslao snažnu poruku.

– Zlato tatino, naći će te tata! Svete moj mali! – napisao je Miloš Ilić na svom Fejsbuk profilu gde je okačio i fotogrfaiju njegove ćerkice za kojom se traga od juče. Ispod fotografije samo se nižu poruke podrške neutešnim roditeljima, koji su na terenu.

09:52

Meštanin: Potragu za Dankom otežava nezgodan teren, čekamo dozvolu policije da pomognemo

Dalibor Jović iz udruženja „Borci za Bor“ izjavio je za da potragu za nestalom devojčicom Dankom Ilić kod Bora otežava teren koji je brdovit i pun rupa i kanala, kao i da je na licu mesta dosta okupljenih građana koji čekaju „zeleno svetlo“ policije da se priključe potrazi.

09:39

U potragu za devojčicom uključili se i rudari iz Bora

„I mi ljudi koji smo osposobljeni za težak fizički rad u rudniku, teško se krećemo. Mogu da kažem da je gotovo nemoguće da je dete od dve godine tamo prolazilo. Tvrdim vam da smo prošli svako ćoše. Od Banskog polja i preko brda. Nastavićemo i dalje potragu u dogovoru sa policijom“, kaže Miroslav iz čete za spasavanje rudnika iz Bora.

09:26

Komšije strahuju da je neko oteo devojčicu

Porodica Trajković živi pored porodice nestale devojčice. Kažu da je šuma pregledana više puta, a da je jezero daleko odatle.

 

„Jezero je daleko, ima ovde virova koji su pregledani, šuma je obiđena 15 puta, samo postoji mogućnost da nije neko naišao sa strane i pokupio dete, toga se plašim“, rekao je Trajković, koji ističe da su prve komšije sa porodicom nestale devojčice.

 

Žena kaže da joj je komšija rekao da je video dete ispred njenih vrata, ali da je nije videla..

08:27

Obaveštenje i na aerodromu

Sistem Pronađi me! aktivan je od juče i na aerodromu Nikola Tesla. Fotografija male Danke Ilić iz Bora uz opis, prikazuje se na ekranima u aerodromskoj zgradi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

07:39

Svi tragaju za malom Dankom MINISTAR Gašić još uvek na terenu

Potraga traje. Nadležne službe su na terenu. Tu je i ministar Bratislav Gašić. Kiša i dalje pada…

07:24

Traje potraga, nezgodan teren i kiša je otežavaju

Devojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. U utorak tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama, a teren pretražuje i helikopter.

 

„To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kiša koja je padala dodatno je otežavala potragu.

Tokom jučerašnjeg dana za njom je tragalo oko 2.000 ljudi.

Na terenu su policajci, žandarmerija, vatrogasci-spasioci, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spasavanja.

Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice kojima je preporučeno da se tokom noći vrate kućama kako ne bi ometali pse tragače i da se ponovo priključe ujutru.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je kasno sinoć stigao u Banjsko polje, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom.

Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.

07.10 – Blokirano Banjsko polje

Kako javljaju reporteri Kurira u Banjsko polje mogu da uđu samo oni koji žive u ovom selu, kao i nadležne ekipe,Hitna pomoć, vatrogasci i policija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter