Izvor:
11.11.2019 u 18:04
0

EVO SA KAKVIM PODMUKLIM ZLOM SE BORIO MIHAJLO: A danas bi slavio 22. rođendan!

Mladi naučnik Mihajlo Sporić, koji je nakon teške bolesti pre nekoliko dana izgubio onu najtežu bitku, danas bi napunio 22 godine.

Dok srpska javnost još ne može da poveruje da je izgubila jednog od najboljih mladih naučnika, koji se do poslednjeg dana svog života lavovski borio sa kancerom pluća, tako tragičnu vest još potresnijom čini podatak da bi na današnji dan slavio svoj 22. rođendan.

Mihajlo je bolovao od raka pluća, bolest koja gotovo da ne daje znake upozorenja, a kada se otkrije u kasnoj fazi, šanse za preživljavanje su samo dva odsto, zbog čega se i često naziva ubicom bez najave.

Rak pluća je zloćudni tumor. Nije zarazna bolest i ne može se preneti sa čoveka na čoveka. U većini slučajeva, rak pluća ne daje nikakve simptome sve dok bolest već ne uznapreduje. Ipak, postoji i mnogo slučajeva u kojima ljudi simptome ove teške bolesti zamenjuju nečim drugim, što je uvek fatalna greška.

Zato je potrebno da što pre odete kod lekara ako primetite neke od ovih znakova, jer su u tom slučaju šanse za izlečenje značajno veće.

MIHAJLO SE BORIO KAO LAV: Direktor Matematičke gimnazije emotivno o bivšem učeniku (FOTO)

Stipendista na Univerzitetu u Kembridžu, osvajač velikog broja prestižnih nagrada sa raznih takmičenja, najbolji među najboljima, preminuo je u noći između srede i četvrtka. O tome koliko je, uprkos tako malim godinama, bio veliki, govori podatak da je Univerzitet odmah objavio trodnevnu žalost, a predloženo je i da se prestižna nagrada koja se na njemu dodaljuje upravo nazove njegovim imenom.

Mladić koji je bio najbolji mladi srpski fizičar, u Srbiji je upisao dva fakulteta, Fizički i Elektrotehnički, dok je istovremeno studirao u Velikoj Britaniji. Samo mesec dana pre nego što će krenuti na koledž, dijagnostikovan mu je rak pluća.

SVET JE BIO POD NJEGOVIM NOGAMA! POBEĐIVAO NA SVIM TAKMIČANJIMA: Izgubio u bici za život! Evo KO je bio Mihajlo Sporić!

Ipak, od svojih velikih planova nije odustao. Nastavu je pohađao uprkos teškoj bolesti, a dok je trajalo lečenje prodesori bi dolazili kod njega u sobu kako bi mu držali predavanja. Bili su, kaže direktor Matematičke, opčinjeni njime.

O njegovoj genijalnosti pričala je i prijateljica Aleksandra Dimić, govoreći da je pored nauke predivno svirao klavir, bio dobar sportista. Tokom prve godine na Kembridžu propustio je čitav semestar, ali to ga nije sprečilo da ide u korak sa svojim kolegama.

– Za finalne ispite uspeo je sve da nadoknadi i da bude, kada se pogledaju prethodne tri godine, najbolji student na Trinitiju – dodaje ona.

Prema prvim informacijama, postoji mogućnost da Mihajlo bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, ali zasad zvaničan zahtev nije podnet.

BOLEST GA POBEDILA: Beogradska gimnazija u žalosti za MALIM ČUDOM Srbije! Mihajlo NEIZBRISIV TRAG!

Izvor: Blic
Foto: YouTube/ Arno Gujon/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter