Izvor:
06.09.2016 u 17:14
0

FRANCUSKA GORI: Požar uništio 1.000 hektara vegetacije!

Više od 1.000 hektara vegetacije opustošeno je u požarima koji su u ponedeljak izbili na jugu Francuske, dok je zbog požara koji danas besni na španskoj obali Kosta Blanka, evakuisano 1.400 ljudi, javljaju agencije. Vatrogasci u Francuskoj su u međuvremenu uspeli da stave vatru pod kontrolu. Francuske vlasti su saopštile da su svi požari danas pod kontrolom ali da su vatrogasne ekipe u stanju pripravnosti zbog jakog vetra i izuzetno toplog vremena, prenosi, AP.

Više požara izbilo je u ponedeljak u području Marselja i okolini zbog čega je moralo da interveniše više od 1.000 vatrogasaca.

Poručnik Mišel Fali iz odreda u Odu rekao je da jedino strahuju da će vetar "ponovo raspirti plamen".

AFP javlja da požari besne i duž španske obale pri čemu policija traga za piromanom koji je podmetnuo vatru u blizni popularnog letovališta Benidrom, zbog čega je evakuisano 1.400 ljudi.

Stotine vatrogasaca uz pomoć aviona za gašenje požara bore se sa požarom koji je počeo u nedelju na španskoj Kosta blanka.

Sve ukazuje da je požar namerno podmetnut jer je izbilo nekoliko požara na različitim mestima – rekao je portparol lokalne policije AFP-u.

U požaru je dosada uništeno više od 800 hektara zemlje kao i nekoliko kuća i automobila, saopštila je regionalna vlada u Valensiji. Veći deo Španije izložen je "ekstremnom riziku" od požara zbog temperature koja u nekim delovima dostiže 40 stepeni Celzijusa.

Tanjug
Foto: Twitter/IFM923

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter