Izvor:
27.08.2019 u 13:11
0

FRANCUSKI PREDSEDNIK ZALOŽIO SE ZA NOV POREDAK: „Zapadna hegemonija je na izdisaju, treba preispitati veze s Rusijom…“!

Francuski predsednik Emanuel Makron založio se za nov ekonomski poredak s obzirom na krizu bez presedana u tržišnoj ekonomiji.

On je u govoru na godišnjoj konferenciji ambasadora u Jelisejskoj palati rekao i da Evropa treba da preispita svoje veze sa Rusijom.

U jeku neizvesnosti oko američke trgovinske politike, Makron je rekao da je tržišna ekonomija suviše zavisna od finansija, da stvara nejednakosti koje potresaju politički poredak.

– Mi živimo na kraju zapadne hegemonije u svetu, delimično kao rezultat zapadnih grešaka tokom prošlih vekova – rekao je.

Makron je poručio da je vreme da Evropa ponovo definiše svoje veze sa Rusijom, da proveri njene globalne ambicije i izbegne da bude uhvaćena u sredini između dve strane u novom hladnom ratu. Nije precizirao da li je za ukidanje antiruskih sankcija EU zbog Krima, ali jeste otvoreno kazao da nove sanckije nisu u interesu Unije.

– Vreme je da preispitamo naše veze sa Rusijom – rekao je Makron i upozorio da je velika strateška greška odgurivati Rusiju. slabosti i greške" pomogle su Rusiji da podstakne svoj savez sa Kinom i oživi svoj uticaj u Siriji, Libiji i oko Afrike, rekao je on.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter