Izvor: bsc happy portal
05.04.2023 u 11:40
0

GENERAL MOJSILOVIĆ U ITALIJI: Sastanak sa admiralom oružanih snaga Dragoneom o bilateralnoj saradnji (FOTO)

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u zvaničnoj poseti Republici Italiji, na poziv načelnika Generalštaba italijanskih oružanih snaga admirala Đuzepea Kava Dragonea.

Poseta je započela svečanim dočekom delegacije Vojske Srbije, nakon čega je usledio sastanak načelnika generalštabova i zvanični razgovori dveju delegacija u Generalštabu Oružanih snaga Italije u Rimu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

VAŽNO ZA PENZIONERE: Ministar Mali najavio NOVE POGODNOSTI I BROJNE POPUSTE! (FOTO)

Na sastancima je razgovarano o dometima i perspektivama razvoja bilateralne vojne saradnje u širokom spektru oblasti od obostranog interesa, od zajedničkog učešća u mirovnim operacijama, preko obuke i vežbi, do vojnoobrazovne i vojnoekonomske saradnje Srbije i Italije.

Bilo je reči i o bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i angažovanju italijanskog kontingenta u sastavu Kfora.

Konstatovano je da je bilateralna vojna saradnja razvijena, intenzivna i sadržajna i da je karakteriše stalno kvantitativno i kvalitativno unapređenje, uz očekivanje da će se u narednom periodu nastaviti suštinski i svestrani razvoj kako vojno-vojne saradnje tako i ukupnih odnosa u oblasti odbrane.

U osvrtu na zajedničko učešće u mirovnoj operaciji u Libanu, gde od 2014. godine Vojska Srbije angažuje jedinicu ranga voda na obezbeđenju baze u kojoj je smešten italijanski kontingent mirovnih snaga Ujedinjenih nacija, izraženo je zadovoljstvo odličnom saradnjom i visokim profesionalizmom srpskog i italijanskog kontingenta u misiji.

Tokom posete Italiji, načelnik Generalštaba Vojske Srbije je obišao Vrhovnu združenu operativnu komandu, Puk „Lansijeri di Montobelo“, Komandu obaveštajne brigade i Komandu za mrežne operacije, dok će u nastavku posetiti i kompaniju „Leonardo“, gde će delegaciji Vojske Srbije biti predstavljena paleta naoružanja i vojne opreme koje proizvodi ova kompanija, navedeno je u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter