Izvor: Happy BSC
30.08.2021 u 07:35
0

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Šta sve novo prestonica dobija – OVO SE DO SADA NIJE DOGODILO U BEOGRADU!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić bio je gost jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo“. Sa Milomirom Marićem i Katarinom Korša razgovrao je o važnim temama i novm investicijama u Beogradu.

-Grad Beograd će osnovati novo preduzeće koje će upravljati „Pinkijem“, i to će biti vraćeno Zemuncima i Zemunkama. Na čelu će biti glumac, koji će imati priliku da uradi rekonstrukciju „Pinkija“. Tamo je poslednje učinjeno nešto kada je Vučić bio direktor 1997.godine. To je bio prvi bazen koji je imao podvodnu rasvetu. Tamo nakon toga ništa nije urađeno. Kada se završe projekte, grad Beograd će srediti „Pinki“ ko što smo sredili Tašmajdan i ostala mesta. Mi ćemo i blizu Altine uraditi jedan otvoreni veliki bazen. Pripremamo se da radimo i pešačko-biciklistički most na Lidu. Dosta investicija imamo kada je reč o Zemunu. Priprema se i velika garaža u centru, a kod „Pinkija“ će biti i podzemna garaža. Preko 200.000 evra košta ceo projekat. Verujem da će do novembra biti gotov projekat, rekao je Vesić.

VAŽNO: 

POŽAR NA AUTOKOMANDI! Gori teretana!

MNOGO SMO JAKI! Vojska Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona

MINISTAR VULIN PORUČIO: Dok Srbiju vodi predsednik Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Ovo su današnje brojke!

-Zgrada „Bigza“ biće kompletno obnovljena, i biće poslovna zgrada. Ali spoljni izgled biće kao četrdesetih godina kao što je bila. Danas će skupština grada Beograda doneti novu odluku vezanu za rečnu plovidbu. Brodovi će moći da imaju linijsku plovidbu, i turističku plovidbu. Imaćemo kako će bit uređeni ti Brodovi, duž Save i duž Dunava će ići. Imaće i stanice, imaćete validaciju, moći ćete da uđete sa kartom za javni prevoz. Sa istom kartom ćete moći u BG voz, tramvaj, autobus, i na brod. Isti sistem karata. Imamo predveđino šta semože vozit brodom. Mi imamo skoro 100 kilometara rečne obale, a ne koristimo ih. U Beču imate rečni prevoz Dunava, koji subotom i nedeljom ide u Bratislavu. Biće to ekološki, brži, smanjiće se autobusi, automobili na ulicama. Prvi put će Beograd dobiti rečni prevoz. Ako živite u centru Zemuna lakše će vam biti da brodom dođete do Dorćola. Dolasci autobusa biće povezani sadolascima autobusa, objasnio je Vesić.

-Mi ove nedelje, u sredu, počinjemo podelu tableta. Svako dete u Beogradu koje pohađa, treći, četvrti, peti i šesti razred dobiće tablet. Svaki tablet će se deliti preko škola. Svaki tablet će imati karticu sa besplatnim internetom i kod za korišćenje digitalnih udžbenika. Pored toga smo kupili 6.752 računara za nastavnike. Ovo je revolucija, ovo se nikada nije dogodilo u Beogradu. Ovo je plaćeno iz budžeta Beograda, zbog toga dobijaju samo deca u Beogradu. Želim da pozovem roditelje dece koja idu u pvi i drugi razred mogu da popune formular – lična karta, kopija platne kartice sa žiro računom i popunjavanje u koju školu ide dete. Do sada se prijavilo 30 odsto roditelja. 

-Danas će na skupštni grada predsednik Vučić doneti odluku da Ljuba Jednak dobij ulicu. Danas će skver na uglu Mileševske i Kralja Nikolaja da dobije naziv po Mileni Dravić i Gage Nikolića. Tu će biti skulptura „Obraz uz obraz“ sa njih svoje. Danas ćemo doneti odluku o podizanju spomenika Mihajlu Pupinu. Danas donosimo odluku u uspostavljanju dve književne nagrade, rekao je Vesić za Happy tv. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter