Izvor: Novosti
21.10.2023 u 15:36
1

I U VAŠINGTONU DA SE ČUJE – KOSOVO I METOHIJA JE SRCE SRBIJE: KONFERENCIJA u AMERIČKOM GLAVNOM GRADU o KiM!!!

U ORGANIZACIJI Ambasade Republike Srbije u SAD, u Vašingtonu se danas prvi put održava posebna konferencija posvećena Kosovu i Metohiji.

Konferencija pod nazivom “Molitva za mir, stabilnost i pravdu” predstavlja inicijativu ambasade koja ima za cilj da srpsku zajednicu u Americi pokrene na podršku Srbima na Kosovu o Metohiji, ali i da američkoj javnosti i srpskoj dijaspori u SAD skrene pažnju na zabrinjavajuću eskalaciju nasilja, političku i policijsku represiju i kršenje osnovnih ljudskih prava sa kojima se Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno suočavaju.

– Prvi put u istoriji, Srbija na američkom tlu organizuje konferenciju posvećenu našem najvažnijem nacionalnom pitanju. Ona je odraz i svedok ozbiljnosti, posvećenosti i nove rešenosti Srbije da u Americi odjekne srpski glas, da se predstave stavovi Srbije, i da se i američka i svetska javnost upoznaju sa iminentnom opasnošću od etničkog čišćenja Srba sa našeg vekovnog ognjišta, kao i svakodnevnom borbom za goli život i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji pod represivnim režimom Albina Kurtija. U realizaciji ovog složenog zadatka uživamo veliku podršku predsednika Aleksandra Vučića i celokupnog tima u Vladi – izjavio je ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić.

Pored ambasadora Đurića koji će otvoriti Konferenciju, kao glavni govornici obratiće se i episkop istočno-američki Irinej, direktor Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Arno Gujon, ugledni predstavnik naše dijaspore Branko Terzić, kao i poznati motivacioni govornik srpskog porekla Nik Vujičić.

Posebni gosti Konferencije jesu predstavnici Srba sa Kosova i Metohije, među kojima su Nikola Kabašić, bivši predsednik Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, prof. dr Nebojša Arsić, rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, i Dalibor Jevtić, gradonačelnik Štrpca, koji će na specijalnim, tematskim panel diskusijama govoriti o stvarnom stanju ljudskih prava, institucionalnim problemima, humanitarnim pitanjima, kao i sveopštem značaju očuvanja srpskog nasleđa, kulture i tradicije u našoj južnoj pokrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “I U VAŠINGTONU DA SE ČUJE – KOSOVO I METOHIJA JE SRCE SRBIJE: KONFERENCIJA u AMERIČKOM GLAVNOM GRADU o KiM!!!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter