Izvor: Novosti
20.09.2021 u 17:24
0

IMUNIZACIJA U PARAĆINU: Zadovoljavajući odziv za treću dozu vakcine

U Paraćinu je prvu dozu vakcine protiv kovida primilo tek nešto više od 44 odsto građana, što je svakako malo, kaže dr Ivana Marjanović, koordinatorka za vakcinaciju u toj opštini, koja je ponovo pozvala sugrađane da dođu i vakcinišu se, jer je to, pored nošenja maske i držanja fizičke udaljenosti, jedina prava mera u suzbijanju kovid-infekcije.

Po rečima dr Marjanović, odziv sugrađana za treću dozu je solidan, ali za prvu nije zadovoljavajući.

PROČITAJTE JOŠ: RATKO VUKIĆEVIĆ U „POSLE RUČKA“: Jedini način da opstanu mali proizvođači na tržištu jeste da se udruže!

 Dnevno se na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja aplikuje 20 do 30 prvih doza, što je nedovoljno, jer je epidemiološka situacija veoma nepovoljna kako u Srbiji, tako i u paraćinskoj opštini.

Prema poslednjim podacima, prvu dozu neke od raspoloživih vakcina primila su 18.302 građana, kompletno sa dve doze imunizovane su 17.552 osobe, dok je treću dozu dosad primilo 2.198 Paraćinaca.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSEDNIK VUČIĆ O DUDI IVKOVIĆU: Bio je veliki gospodin, beogradski mangup, držao je uvek do sebe, ali i do drugih! (FOTO)

Vakcinalni punkt u Paraćinu radi svakodnevno osim nedeljom, a za prvu i treću dozu građani dolaze bez zakazivanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter