Izvor: Alo.rs
28.01.2023 u 12:58
0

JAVNI OGLAS JE OTVOREN: Evo šta treba da znate ukoliko želite da se prijavite za dobrovoljno služenje VOJNOG ROKA

Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane raspisali su oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka.

Za ovaj martovski vojni rok, kandidati se mogu prijaviti do kraja februara i to pripadnici oba pola, od 19 do 30 godina.

Kako potpukovnik Zoran Filipović kaže, konkurs će biti na snazi do kraja tekuće godine.

VOJSKA SRBIJE: Osnovna padobranska obuka vojnika generacije „septembar 2022“

– Javni oglas je otvoren i raspisan krajem prošle godine i na snazi je do kraja tekuće godine. Kandidati oba pola se mogu prijaviti, od 19-30 godina. Rangiranje se vrši periodično – rekao je potpukovnik Filipović.

Potpukovnik detaljno objašnjava šta kandidate očekuje kada se prijave na dobrovoljno služenje vojnog roka:

– Kandidati se upućuju u jedan od tri centara za osnovnu obuku, Sombor, Leskovac, Valjevo. Nakon mesec i po dana obuke, upućuju se u garnizone Batajnica, Požarevac, Kraljevo, Kruševac, Niš i Gornji Milanovac na specijalizaciju. Nakon tri meseca obuke, upućuju se u jedinice Vojske Srbije gde pristupaju kolektivnoj obuci i uključuju se u život jedinice. Obuka je zanimljiva, interesantna i dinamična i stiču se specifična znanja i veštine – objašnjava potpupovnik Zoran Filipović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Procenat onih koji nakon završenog vojnog roka odluče da ostanu u Vojsci Srbije je visok.

– Jedan od najvažnijih benefita je da se bezbedosne provere završavaju tokom služenja vojnog roka. Procenat zainteresovanih kandidata za prijem u vojnu službu je 80-85% – kaže potpukovnik Filipović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter