Izvor:
13.06.2018 u 15:33
0

KURC: Rešenje spora oko imena Makedonije će pomoći u naporima te zemlje da uđe u Evropsku uniju!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je danas da će rešenje spora oko imena Makedonije pomoći u naporima te zemlje da uđe u Evropsku uniju.

Kurc, čija zemlja u julu preuzima predsedavanje EU, rekao je da Austrija "vidi jasnu evropsku perspektivu za ceo Zapadni Balkan i, naravno, takođe za Makedoniju".

On je u Berlinu čestitao Makedoniji i Grčkoj na okončanju njihovog višedecenijskog spora oko imena, preneo je Asošijetid pres.

Ovo definitivno osigurava da će sada biti moguć napredak u pristupnom procesu Makedonije, rekao je Kurc.

Premijeri Grčke i Makedonije, Aleksis Cipras i Zoran Zaev, juče su dogovorili da nov naziv države bude Republika Severna Makedonija, što će biti precizirano ustavnim amandmanom, a promena treba da bude potvrđena i na referendumu.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/GloriaMagazinSrbija‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter