Izvor: BSC Happy
07.04.2023 u 17:43
0

KINA JE VEČNO UZ RUSIJU: Zapad se džaba nada!

Kremlj je u petak saopštio da je pratio "važne razgovore" između kineskog predsednika Si Đinpinga, francuskog predsednika Emanuela Makrona i šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, ali je rekao da sumnja da će Kina promeniti svoj stav o ukrajinskom sukobu pod spoljnim pritiskom.

Kina je predložila svoj „mirovni plan“ za Ukrajinu u prvoj velikoj diplomatskoj intervenciji Pekinga u sukobu, ali Ukrajina i neki zapadni lideri i dalje su skeptični prema bliskim odnosima Sija sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u petak da je Kremlj „pratio“ razgovore između EU i Kine, ali je podvukao da Rusija ima svoje „bogate odnose“ sa Pekingom.

KRVAVI BAHMUT: Prvi svetski rat u malom!

 – Kina je veoma ozbiljna, veoma velika sila sa sopstvenom suverenom pozicijom… Ovo nije vrsta zemlje koja brzo menja svoje pozicije pod spoljnim uticajem rekao je Peskov, upitan da li je Rusija zabrinuta da bi Evropa mogla da ubedi Sija u vezi sa Ukrajinom. 

Posle razgovora, Si je izrazio spremnost da direktno razgovara sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, prema Fon der Lajen, dok je Makron rekao da je pozvao Peking da „vrati Rusiju pameti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter