Izvor: kurir
09.09.2023 u 14:58
0

LETO PREKIDAJU PLJUSKOVI EVO I KAD: Ovi delovi Srbije prvi su na udaru

Letnje vreme, koje će se nastaviti i tokom sledeće sedmice, u jednom trenutku će prestati i doći će do pogoršanja. Ovaj vikend proteći će u znaku sunčanog i pravog letnjeg vremena. U prilog tome ići će visok vauzdušni pritisak, koji će predstavljati blokadu za prodor oblačnih i padavinskih sistema sa Atlantika.

Maksimalna temperatura i danas i sutra biće od 28 do 32°C, u Beogradu oko 30°C. Još toplije biće u prvoj polovini sledeće sedmice. Maksimalna temperatura biće od 30 do 34°C, u Beogradu do 32°C. Veoma toplo vreme biće praćeno i jakim jugoistočnim vetrom, a košava će imati fenski efekat.

Košava će biti uvod u promenu vremena.

Sredinom sledeće sedmice doći će do narušavanja termičkog grebena nad našim područjem i pada vazdušnog pritiska, pa se već u sredu pred kraj dana i uveče očekuje postepeno povećanje oblačnosti.

Tanjug/Miloš Milivojević

U četvrtak se očekuje prolazno jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na prolazno jak severozapadni. Ovo pogoršanje vremena biće uslovljeno zbog prodora hladnog fronta sa severa, pa se očekuje i priliv svežije vazdušne mase, uz pad temperature vazduha za pet do sedam stepeni.

U petak će na severu Srbije biti suvo, u ostalim predelima sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura tokom četvrtka i petka biće od 24 do 28°C, u Beogradu oko 25°C.

Iako će doći do pada temperature, one će biti u okviru prosečnih vrednosti (23-27°C ) za sredinu septembra, dok će narednih dana biti i za sedam stepeni više od proseka. Nakon kratkotrajnog pogoršanja vremena, tokom sledećeg vikenda očekuje se povratak sunčanog i letnjeg vremena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter