Izvor: HappyBSC
31.03.2022 u 20:41
0

LJUBAN KARAN ZA „AKTUELNOSTI“: U ratu se uvek vraća ono što se zaduži

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ o situaciji u Ukrajini i ukazu koji je Putin potpisao o načinu plaćanja ruskog gasa govorili su : Vojislav Vidaković – pukovnik Balkanske kozačke vojske, Ljuban Karan – potpukovnik KOS-a u penziji i Dragan Vujičić – novinar „Večernjih novosti“.  

Vujičić je istakao da su predsednik Putin i kancelar Šolc juče razgovarali i na tom sastanku je dogovoreno buduće plaćanje u ruskim rubljama i dodao da je Rusija juče potpisala ugovor sa Pakistanom oko pravljenja velikog gasovoda.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ovo je ekonomski rat. Kancelar Šolc je otvoreno rekao da je Nemačka objavila ekonomski rat Rusiji. Ovo su samo uzvratne mere. Najvažnije je da rat prestane. Nema mesta za sujetu. Autarhija, deljenje sveta na delove, tako da je svaki deo sebi dovoljan je nešto najgore što nam se događa. To je ono protiv čega svi moramo da se borimo i da ne dozvolimo da se svet podeli na torove i plemena, a to je ono na čemu ekonomske sankcije SAD-a sada rade – rekao je on.  

Govoreći o povlačenju ratnih brodova SAD-a iz Crnog mora, Karan je kazao da mu nije jasno šta su američki brodovi uopšte tražili tamo, kao i da je njihovo povlačenje normalna situacija i da je razlog to što više nemaju prilaz Ukrajini ni iz Crnog mora ni sa Azovskog mora i te teritorije su sada za njih riskantne.  

– Pre nekoliko dana pogođen je ruski teretni brod. U ratu se uvek vraća ono što se zaduži. Oni u ovom trenutku razmišljaju šta bi mogao da bude odgovor Rusije na gađanje tog broda. Ovo je preventivno povlačenje, nije definitivno – ocenio je Karan. 

Prema njegovim rečima, što se tiče samog rata, Mariupolj je pao i ostali su neki „džepovi“ snaga koje ne smeju da se predaju zbog zločina koje su počinile. 

– To su najokrutnije formacije, kao što je „Azov“ i oni imaju dva problema zbog kojih ne mogu da se predaju. Prvi je što su činili strašne zločine, a druga stvar je što su sami sebe označili. Većina njih su tetovirani i dovoljno je pogledati njihove tetovaže da bi shvatili ko su oni. Veći deo njih je profašistički orjentisan – rekao je on i dodao da sada sledi prestrojavanje i pregrupisavanje, paralelno sa pregovorima. 

Vidaković je naglasio da je situacija na terenu pod kontrolom ruskih snaga koje su krenule operatikom koja je svojstvena njima i njihovim zamislima da bude što manje žrtava civila, a da se cilj ispuni, odnosno da se defašizuje taj deo i za se jednom za svagda razračunaju sa azovcima i desnim sektorom. 

– Tu ima mnogo fašista. Svet je o tome godinama ćutao i nije reagovao. Oni su zacrtali svoje planove, jer više nisu mogli da dopuste da više divljaju – rekao je Vidaković. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter