Izvor: BSC HAPPY/TELEGRAF
28.07.2023 u 20:26
0

MAJSTORA NI ZA LEK, A CENE USLUGA PODIGLI 100 ODSTO: Evo koliko traže za ugradnju klime, a čeka se i po 10 dana!

Klima uređaji su neizostavni tokom vrelih letnjih dana, a ove godine, u jeku svih poskupljenja, poskupele su i same klime, ali i njihova ugradnja, a da stvar bude gora, i pored tolikih cena, majstora je nemoguće naći.

– Možemo da vam zakažemo postavljanje klime za desetak dana – odgovor je koji je jedan Beograđanin dobio u manje više svakom servisu kom se obratio, a isto je prošao i njegov kolega iz Smedereva.

Kao da nije dovoljno što je za solidan klima uređaj potrebno izdvojiti oko 50.000 dinara, već za njegovu ugradnju, u zavisnosti od tipa i jačine, traže i do polovine ove cene.

Majstori se pravdaju, kažu – inflacija, sve je poskupelo, ali ne objašnjavaju kako je inflacija od 13 odsto dovela do poskupljenja od skoro 100 odsto.

– Pre dve godine ugrađivali smo klimu u starom stanu, platili smo 70 evra. Prošle godine znam da su tražili 100 evra, a ove godine smo kupili stan, pa su nam tražili 18.000 – priča jedan Beograđanin.

Nadu da je u manjim gradovima situacija drugačija raspšio nam je jedan žitelj Smedereva koji se redakciji požalio da mu je za ugradnju klime 18-ice, majstor tražio neverovatne 22.000 dinara.

– Još je dodao da u tu cenu ne ulazi trošak creva koje se plaća po metru i cena mu iznosi oko 100, 1.300 dinara – kaže on.

Istina, cena ugradnje je niža za klime manje jačine, pa za luvene 12-ice i dalje može da se nađe ugradnja po ceni do stotinak evra. Zanimljivo je da sa jačinom klima uređaja ne skače samo cena ugradnje, nego i cena instalacija, pa je u jednom servisu metar creva 15 evra za klime manje snage, a 20 evra za jače.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter