Izvor:
22.06.2017 u 18:37
0

MIHAJLOVIĆ UKLJUČILA KLJUČEVE SIGURNOJ KUĆI U NIŠU!

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović uručila je danas ključeve automobila Sigurnoj kući u Nišu kroz koju je za pet godina prošlo 500 žena, žrtava nasilja.

Mihajović je ključeve uručila direktorki Sigurne kuće u Nišu Sonji Šćekić, a uručenju je prisustvovao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Kola marke ''Škoda Superb'''' biće korišćena za prevoz štićenica Sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja u Nišu.

– Kroz Sigurnu kuću prošlo 500 žena, a svaka deseta među njima pripada starijim sugrađankama. To su naše majke, bake, tetke koje se nalaze u Sigurnoj kući i koje su trpele nasilje svojih najbližih – rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da automobil koji je Sigurnoj kući doniralo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije nov, da je korišćen, ali da je servisiran i sređen te da će biti od pomoći štićenicama u svakodnevnom funkcinisanju, pre svega za njihov prevoz do institucija kao što je centar za socijalni rad, sud…

Mihajlović je istakla i da je Ministarstvo podržalo 10 projekata vezanih za borbu protiv nasilja koje se tiču u najvećem delu Sigurnih kuća u Srbiji za koje je izdvojeno 10 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter