Izvor: BSC HAPPY
22.02.2023 u 14:38
0

MINISTAR RUŽIĆ NA DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA: U školama organizovane preventivne aktivnosti na temu nasilja i diskriminacije

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas, na Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, da su u obrazovno-vaspitnim ustanovama širom Srbije, organizovane preventivne aktivnosti na temu zaštite od nasilja i diskriminacije.

Ružić je istakao da obeležavanje ovog dana ima za cilj promovisanje tolerancije, empatije, poštovanja različitosti, razvijanja saradnje i osnaživanje za nenasilno rešavanje konflikata, dodavši da je važno da svaki dan ukazujemo na značaj prevencije i borbe protiv nasilja.

U SRBIJI 39 SLUČAJEVA MORBILA: Potvrđeno iz Batuta

Ministar je podsetio i da je Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja donela niz mera koje podrazumevaju promenu podzakonskih i zakonskih akata, kako bi se dodatno unapredio sistem za prevenciju i reagovanje na nasilje.

Ministarstvo prosvete u saradnji sa Zavodom za unapređivanja obrazovanja i vaspitanja, povodom nedelje borbe protiv vršnjačkog nasilja,  na Nacionalnom obrazovnom portalu pozvalo je danas zaposlene u školama da učestvuju u realizaciji  akreditovane onlajn obuke  Primena priručnika Ka sigurnomi podsticajnom školskom okruženju.

Darija Kisić izabrana u zvanje redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu

Cilj obuke je da unaprede kapacitete ustanova obrazovanja i vaspitanja za primenu procedura u oblasti zaštite od nasilja i diskriminacije kao i da ponude resurse za preventivni rad.

Ministarstvo prosvete se ovom prilikom zahvaljuje i svim zaposlenima u sistemu obrazovanja i vaspitanja na njihovim naporima da kreiraju bezbedno i podsticajno okruženje za učenike  i stoga nastoji da im obezbedi  potrebnu podršku.

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja pod nazivom „Dan roze majica“ obeležava se poslednje nedelje februara u osnovnim i srednjim školama, kao i u predškolskim ustanovama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter