Izvor: Tanjug
26.09.2020 u 08:58
0

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ: Srpska kultura je siromašnija za jedno veliko ime!

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević uputio je saučešće povodom smrti proslavljenog režisera i scenariste Gorana Paskaljevića, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

-Srpska kultura ostala je večeras siromašnija za još jedno veliko ime. Povodom potresne vesti o smrti Gorana Paskaljevića, u ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, izražavam najdublje saučešće njegovoj porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima u Srbiji i širom sveta- naveo je Vukosavljević u telegramu saučešća.

SAZNAJTE I OVO…

PASKALJEVIĆ POSLEDNJU NAGRADU DOBIO POLA SATA PRE VESTI O SMRTI: U njegovim rukama ŽIVOJIN PAVLOVIĆ

TUGA! ČUVENI REŽISER GORAN PASKALJEVIĆ PREMINUO: Umro u Parizu u 74. godini!

SRPSKI NARKO-BOSOVI OSTALI BEZ GLAVNOG DILERA: Uhapšen u Beču sa drogom od skoro pola miliona evra

Putin pozvao na pakt sa Amerikom!

Istakao je da je Paskaljević obogatio srpsku i svetsku kinematografiju brojnim kvalitetnim filmovima i svojevrsnim rediteljskim rukopisom.

-Paskaljević je tananim senzibilitetom, tiho, ali snažno i ubedljivo tkao svoju filmsku poetiku i oslikavao svoje junake i njihovu epohu kritički ali bez jetkosti, kao mudri čovekoljubac- naveo je ministar.

Dodao je da je srpska i nekada jugoslovenska filmska publika decenijama bila ponosna na svog praškog đaka i ostvarenog talenta, a Paskaljević joj je to obilato vraćao filmovima kojima joj je grejao dušu, vrline slikao ljubavlju, a mane humorom i suptilnom ironijom.

PROČITAJTE JOŠ…

DETALJI NESREĆE PADA UKRAJINSKOG AVIONA: Poginule 22 osobe!

Gucatija čeka prebacivanje u pritvorsku jedinicu u Hagu

ISPLIVALI DETALJI TRAGIČNE SMRTI: Muškarac pronađen mrtav na Vilinim vodama je Miomir koji je nestao pre 3 dana

Oglasio se major Milan Gujanica posle pada aviona kod Loznice

NADAL PRIZNAJE: „Novak je u pravu“!

-Uvek nasmejani i vedri lik Gorana Paskaljevića i njegovo značajno delo zauvek će ostati amblematični deo srpske filmske istorije ali i kulture u celini- navodi se u telegramu saučešća ministra Vukosavljevića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter