Izvor:
30.03.2018 u 14:22
0

MISA U ZATVORU: Po tradiciji papa prao noge robijašima!

Papa Franja je na Veliki četvrtak služio misu u zatvoru gde je prao noge dvanaestorici zatvorenika, među kojima su bila i dvojica muslimana, jedan pravoslavac i jedan budista.

Nakon kratkog susreta s obolelim zatvorenicima, papa je poslepodne predvodio misu i prao noge dvanestorici zatvorenika iz sedam zemalja, u rimskom zatvoru Ređina Koeli.

Svako ima priliku da promeni svoj život i da ne bude žrtva osuda – naglasio je papa, koji je u propovedi koju je prenosio Radio Vatikan, istakao da sebe smatra "grešnikom".

Prema hrišćanskoj tradiciji, na Veliki četvrtak se obnavlja uspomena na dan kada je Isus prao noge apostolima i ustanovio Euharistiju tokom poslednje večere. To je jedan od vrhunaca Svete nedelje kojom se obnavlja uspomena na poslednje dane Isusa Hrista.

Za mene je propoved Crkve poseta bolesnima, odlazak u zatvor, davanje nade zatvoreniku u uključenje – objasnio je papa Franja u nedavno objavljenoj knjizi razgovora.

Papa i tokom putovanja u inostranstvo redovno posećuje zatvore.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter