Izvor: Happy BSC
23.01.2021 u 16:25
0

Momirović najavio rešavanje problema otpadnih voda

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je danas da će u Paraćinu biti rešen problem otpadnih voda, izgradnjom nove kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Naveo je da u Srbiji postoji veliki ekološki i infrastrukturni problem koji se odnosi na prečišćavanje otpadnih voda.

„Danas smo na sastanku dogovorili da Paraćin stavimo u listu prioriteta, da ispočetka isprojektujemo postrojenje za preradu otpadnih voda, izgradimo novu kanalizacionu mrežu i stanovnicima ovog grada omogućimo civilizacijski nivo prečišćavanja otpadnih voda“, rekao je Momirović u Paraćinu, koji je obišao zajedno s premijerkom Anom Brnabić i ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović.

Naveo je da je reč o investiciji vrednoj minimum 30 miliona evra i izrazio nadu da će taj projekat u vrlo kratkom roku biti dogovoren sa partnerima, uz očekivanje da će radovi početi do kraja godine.

PROČITAJTE JOŠ

SRBIJA LIDER U EVROPI: U regionu haos zbog vakcina, nema ih dovoljno, Hrvatska obustavlja imunizaciju

DANAS SLAVIMO SVETOG GRIGORIJA: Molitva pomaže NESREĆNIMA!

GODNU DANA OD UVOĐENJA PRVOG KARANTINA: U Vuhanu život normalan, Kovid 19 postaje RUŽNA PROŠLOST

Ti radovi se, kaže, ne tiču samo komunalne infrastrukture jer, navodi Momirović, kada se menjaju kanalizacione cevi, menjaju se i lokalni putevi.

„Očekujemo da kroz veliki projekat koji se odnosi na veliki broj opština, pre svega u centralnoj Srbiji, promenimo komunalnu infrastrukturu i kroz te investicije promenimo lokalnu putnu infrastrukturu. Mislim da će to građanima biti veoma značajno“, rekao je Momirović.

Naveo je da je, osim investicija u infrastrukturu, u ovim teškim okolnostima važno održati makro ekonomsku stabilnost.

„Mislim da smo postigli dobre zaključke, da moramo da pokrenemo ozbiljne investicije i potpuno promenimo percepiju koja je do sada vladala u opštini Paraćin“, rekao je Momirović, koji je uveren da će građani u narednih godinu ili dve videti velike promene u opštini Paraćin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter