Izvor:
25.12.2016 u 15:12
0

Ne vraćajte se: Stanovnici TUNISA u strahu od povratka džihadista, PROTESTOVALI ispred zgrade parlamenta!

Oko 1.500 ljudi protestovalo je ispred zgrade parlamenta Tunisa protiv toga da se džihadistima, koji su se borili u inostranstvu, dozvoli da se vrate u zemlju, navode organizatori.

Protest je održan juče, na dan kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa saopštilo da su uhapšene tri osobe koje su osumnjičene da su pomagale u napadu islamiste Anisa Amrija na Božićni vašar u Berlinu, primećuje AFP.

Tokom protesta, čule su se kritike na račun lidera islamističke Enhada partije Rašeda Ganušija, koji je u prošlosti podržao ideju o tome da se džihadistima iz Tunisa, koji su se pokajali i odrekli nasilja, dozvoli povratak.

– Nema slobode za terorističke grupe", poručili su učesnici, od kojih su pojedini nosili transparente s natpisom "politička volja protiv terorističkih grupa".

Više od 5.000 Tunišana bori se na strani džihadista u inostranstvu, većinom u Iraku, Siriji i susednoj Libiji, pokazuju podaci radne grupe UN.

Ministar unutrašnjih poslova Tunisa Hedi Madždub rekao je sinoć u parlamentu da se 800 Tunišana, koji su se borili za ekstremističke grupe u inostranstvu, od tada vratilo u zemlju.

Predsednik Tunisa Beži Kaid Esebsi je ranije ovog meseca poručio da će Tunis odbiti da pomiluje Tunišane, koji se bore na strani terorističkih organizacija.

– Mnogi od njih žele da se vrate, a mi ne možemo da sprečimo Tunišanina da se vrati u svoju zemlju, ali ćemo biti oprezni – rekao je Esebsi za AFP.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter