Izvor: Novosti
27.09.2021 u 07:58
0

OD DANAS NOVA PRAVILA ZA ĐAKE: Manje škola po kombinovanom i onlajn modelu

Kombinovani model nastave u 7. i 8. razredu osnovnih škola od danas će se primenjivati u četiri lokalne samouprave, a ne u devet, kao što je bio slučaj od prošlog ponedeljka.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, neposredna i nastava na daljinu u petoj nedelji školske 2021/22 sprovodiće se u osnovnim školama u Kragujevcu, Ivanjici, Lajkovcu i Valjevu.

PROČITAJTE JOŠ:  STANJE NA ADMINISTRATIVNIM PRELAZIMA JARINJE I BRNJAK: Od jutros mirno, ali napeto!

Takođe, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se u srednjim školama u 18 lokalnih samouprava, a od 20. septembra bilo je uključeno 27 opština i gradova više.

Kombinovana nastava izvodiće se u Beogradu, Valjevu, Vranju, Leskovcu, Lajkovcu, Lebanama, Prokuplju, Ubu, Čačku, Bajinoj Bašti, Velikoj Plani, Vladičinom Hanu, LJigu, Kragujevcu, Sjenici, Šapcu, Nišu i Sremska Mitrovica.

PROČITAJTE JOŠ:  „Moja pokretna kancelarija ne košta građane Srbije“, rekao je Goran Vesić u „Dobro jutro Srbijo“ na TV HAPPY

Onlajn nastava primenjivaće se od sutra u srednjim školama u tri lokalne samouprave – Ivanjici, Novom Pazaru i Užicu, saopštilo je ranije Ministarstvo prosvete.

Od 20. septembra treći model nastave primenjivao se u srednjim školama i u Bajinoj Bašti, Lebanama, Lajkovcu, Ljigu, Beloj Palanci i Sremskoj Mitrovici.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model nastave, to jest neposredna nastava u školama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter