Izvor: Kurir
13.09.2023 u 18:02
0

OGROMNA UŠTEDA: Evo gde i kako da pronađete proizvode koji su pojeftinili rafovi već prazni, cene niže i za 950 dinara

U prodavnicama trgovinskih lanca u Srbiji do kraja godine biće jeftiniji minimum 20 prehrambenih proizvoda, proizvodi za ličnu higijenu i kućna hemija pod oznakom „Bolja cena“. Građani su ranom zorom pohrlili u supermarkete kako bi pronašli artikle sa nižom cenom, a reporteri Kurira su u popodnevnim satima već zatekli poluprazne rafove u pojedinim prodavnicama.

BITNO ZA SVE KOJI MISLE O STAMBENOM KREDITU: 15 meseci manjih kamata, a ušteda premašuje 1.500 evra

Obišli smo veće markete na Karaburmi i u centru prestonice gde smo zatekli velike gužve između rafova, ali i duge redove na kasama. Pojedini potrošači su bili u potrazi za „boljim cenama“ gde su mogli da vide da je parizer pojeftinio za čak 140 dinara, testenina za 30 dinara te pakovanje sada košta 40 dinara. Kupka za bebe je niža za 60 dinara i sada iznosi 70 dinara, dok je mleko u prahu sa 2.489 dinara sniženo na 1.900 dinara.

Takođe, šampon za kosu za odrasle nije više 120, već 80 dinara, deterdžent za sudove je koštao 126 dinara, a sada je 70 dinara dok pakovanje toalet papira od četiri rolne ne košta više 157 dinara, već 85 dinara. deterdžent za pranje veša je na sniženju te je sa 1.800 dinara pojeftinio na 850 dinara.

Pakovanje od dva litra soka od jabuke je koštalo 120 dinara, a sada je 80 dinara, a raf je već bio skoro prazan jer se očigledno brzo razgrabio. Videli smo i da pakovanje kafe od 100 grama koje je koštalo 140 dinara sada iznosi 90 dinara. Pojeftinjenje nije zaobišlo ni mleko. Jedan litar sada košta 95 dinara, a koštao je 110 dinara. Kilogram jabuka iznosi 69 dinara, a bio je 99 dinara kao i kilogram belog krompira koji sada košta 60 dinara.

Penzionerka Gordana Mitić kaže za Kurir da će ove niže cene svima značiti.

– Ima onih koji se foliraju i kažu da to ne kupuju. Nemojte da se lažemo, ovo sniženje znači svim penzionerima. Nekada sam za jedan ček mogla da donesem puna kolica. Sad za jedan ček kupim napunim ceger. Ja obilazim radnje i pratim gde je najjeftinije ono što jedem. Kupujem na tri, četiri pet mesta, a oni sad našli da prozivaju predsednika. Najbolje bi bilo da smo složni da izađemo iz ove situacije. Svi težimo tome da nađemo nešto jeftinije – rekla je Mitićeva.

I Nazifija Alijević (78), domaćica, kaže da je upravo krenula do prodavnice da vidi niže cene i jeftini parizer.

– Kako su cene skočile od prošle godine nigde nema jeftino. Živim sa dedom od njegove penzije, ne žalimo se, zadovoljni smo, ali što da ne uštedimo kad možemo. Nekome će to više značiti, nekome manje – naglasila je Alijevićeva.

Odluku države da spusti cene proizvoda pohvalila je i Tatjana Javorac.

– Plate treba da rastu i da prate inflaciju kao i penzije. Svi mi gledamo da uštedimo što više prilikom kupovine bez obzira na to koliko zarađujemo pa tako i mislim da će to svima značiti, a naročito onima koji možda kupuju baš od tih proizvođača.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter