Izvor:
07.05.2019 u 10:03
0

OSUDE I IZ NEMAČKE: Odluka da se ponište izbori u Instanbulu je nerazmljiva!

Odluka da se ponište rezultati izbora za gradonačelnika Istanbula, na kojima je izgubio kandidat predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, nije transparentna i ne može se razumeti, izjavio je danas šef nemačke diplomatije Hajko Mas.

– Odluka Vrhovne izborne komisije da poništi lokalne izbore u Istanbulu i naredi da se oni ponove, s naše tačke gledišta, nije ni transparentna ni razumljiva– rekao je Mas.

On je naglasio da je isključivo na turskim biračima da odluče o tome ko će sedeti u kancelariji gradonačelnika i ukazao na važnost osnovnih demokratskih principa i transparetnih izbornih pravila.

Prethodno je austrijski kancelar Sebastijan Kurc kritikovao odluku o anuliranju lokalnih izbora u Istanbulu i poručio da onaj koji ne prihvata demokratske izbore nema šta da traži u EU.

Turska Vrhovna izborna komisija poništila je rezultate lokalnih izbora u Istanbulu na kojima je pobedio lider opozicije Ekrem Imamoglu.

Komisija je zakazala ponovljene izbore u Istanbulu za 23. juni, rekao je predstavnik vladajuće AKP stranke Redžep Ozel.

Na sednici Komisije prihvaćena je žalba Stranke pravde i razvoja predsednika Tajipa Redžepa Erdogana na određene nepravilnosti tokom izbornog proceesa u Istanbulu 31. marta.

Izvor: Tanjug
Foto: You Tube/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter