Izvor: BSC HAPPY
09.11.2023 u 20:19
1

OVAKO SE ČUVALA OTADŽBINA! Vojnik na Košarama pod ćebetom u dubokom snegu! (FOTO)

Bitka za Košare jedna je od najtežih koje su se bile na području Kosova i Metohije.

Bitka se vodila oko graničnog prelaza Raša Košares na granici SR Jugoslavije i Republike Albanije između 9. aprila i 10. juna 1999, tokom NATO bombardovanja SRJ.

Cilj napada sa albanske strane bila je kopnena invazija na Kosovo i Metohiju i presecanje komunikacije između jedinica VJ u Đakovici i Prizrenu. Takođe, još jedan cilj je bio i zauzimanje šireg područja Metohije tokom tog napada. Posle teških borbi VJ uspela je da porazi napadača i spreči njihov ulazak na KiM.

Pripadnici OVK uspeli su da zauzmu karaulu Košare zbog artiljerijske podrške Vojske Albanije, podrške NATO avijacije i malog broja vojnika VJ na tome području koji su morali da se povuku, ali su poraženi u njihovom planu kopnene invazije na tom pravcu uprkos podršci koju su imali.

USTAŠKO ZLO NE MIRUJE: U Eparhiji Dalmatinskoj osvanule poruke „Čede, niste dobrodošli!“ i „Za dom spremni!“

O herojima koji su uspeli da odbrane ovu najbitniju tačku na Kosovu i Metohiji piše se stalno. Mnogo njih stradalo je u tim stravičnim borbama, živote su dali za svoju otadžbinu.

Oni koji su preživeli pak čuvaju sećanje na ono što se zbilo na vrhu Prokletija, a fotografija vojnika na Košarama u snegu, dok se greje ispod ćebeta pokazuje kolika je žrtva ovih heroja.

Printscreen/Tiktok

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OVAKO SE ČUVALA OTADŽBINA! Vojnik na Košarama pod ćebetom u dubokom snegu! (FOTO)”

  1. poginulima,slava im i hvala a prezivjelima hvala na svemu, da dadne Bog da se rane do kraja izvidaju, sa tim mislim da dočekate slobodno srbsko SVETO KOSOVO, znam da ta rana ne zarasta. ali dace Bog junaci naši pa da tako odamo postu stradalnicima nasim. Svijetli primjer ste nam dali a naš obraz i Boziji sud ce mjeriti postovanje KOSOVSKOG ZAVJETA! Neka je slava srbskom rodu a vama i slava i hvala junaci naseg vremena!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter