Izvor:
21.12.2019 u 13:55
0

PALMA I OVE GODINE ŠIROKIH RUKU: Romi su dobili po 3.000 dinara da proslave Novu godinu i Božić!

Porodice Roma u Jagodini danas su dobile po 3.000 dinara iz budžeta grada, za proslavu Nove godine i Božića.

Novac im se isplaćuje u prostorijama Gradskog centra za socijalni rad, gde je od jutros velika gužva.

PALMA MEĐU ODABRANIMA Grci, dođite i investirajte u Srbiju

Reč je o sredstvima koja grad, u okviru programa pomoći stanovništvu, planira i za pomoć Romima za slavu Ðurđevdan, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

Pomoć Romima za Ðurđevdan i Božić Skupština grada je uvela pre 14. godina, sa motom da "svako romsko domaćinstvo a većina je u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, sa puno dece, nezaposlenih, dostojanstveno kao i svi ostali u Srbiji, obeleže krsnu salvu i Božić", izjavio je ranije Tanjugu, predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma.

Marković je juče u Skupštini grada upriličio prijem za 3.500 građana Jagodine, porodica sa više dece, starih i bolesnih, koji su dobili po 3.000 dinara po detetu, za lekove…

SPLATE SA BIROA POČINJU DANAS Nacionalna služba zapošljavanja isplaćuje nezaposlenim licima novčanu naknadu za novembar

U Gradskom centru za socijlani rad Tanjugu je rečeno da u Jagodini ima "oko 300 porodica socijalnog statusa", a većina su Romi.

Ovu pomoć danas je dobilo oko 200 romskih porodica.

Romi su u Jagodini najbrojnija nacionalna manjina, od 71.852 stanovnika Jagodine, po poslednjem popisu, 1,06 se izjasnilo kao Romi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter